Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - Seržants Degpunktu pirms vēlēšanām nevadīs, ēterā varētu atgriezties kā deputāts

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu kandidātu sarakstā iekļautais žurnālists Kārlis Seržants no 2.augusta vairs nevadīšot LNT raidījumu Degpunktā, taču pēc vēlēšanām, arī ja viņš kļūs par deputātu, K.Seržants ēterā varētu atgriezties.

K.Seržants stāsta, ka ievērošot likuma prasības un divus mēnešus pirms vēlēšanām raidījumu nevadīšot. Tomēr, viņaprāt, likumā ir "paradokss", jo kā deputāta kandidāts viņš raidījumu vadīt nevarot, taču kā deputāts - varot. Tāpēc, "ja vien spēks un veselība atļaus", K.Seržants pēc vēlēšanām Degpunktā varētu atgriezties, arī ja būs kļuvis par deputātu. K.Seržants stāsta, ka viņam jau bijusi saruna ar LNT vadību, "kura mani atbalsta šajā jautājumā".

Jāatgādina, ka LNT šefs Andrejs Ēķis pēdējā laikā sevi spēcīgi pozicionējis kā apvienības Par labu Latviju! atbalstītājs.

Jautājums, ko Diena adresēja LNT ģenerāldirektoram Andrejam Ēķim, pāradresēts Degpunktā projekta vadītājai Inesei Supei, kura atbildē Dienai pauž gatavību jebkurā gadījumā turpināt sadarbību ar K.Seržantu, jo "mēs esam ieinteresēti sadarboties ar labākajiem speciālistiem mūsu valstī".

Likuma norma, kas liedz raidorganizācijām vēlēšanu dienā un 60 dienas pirms tās pārraidīt deputātu kandidātu vadītus raidījumus, gatavotus komentārus, intervijas un reportāžas, pieņemta tikai šogad.

(papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas