Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

papildināta - Vienotības un ZRP ekspertu grupā valdības deklarācijas izstrādei iesaistīsies arī SC

Vienotības un Zatlera Reformu partijas (ZRP) veidotajā ekspertu grupā jaunās valdības deklarācijas izstrādei iesaistīsies arī apvienība Saskaņas centrs (SC).

To otrdien pēc ZRP un SC tikšanās žurnālistiem pastāstīja SC premjera amata kandidāts Nils Ušakovs.

Ekspertu darbs noritēs trijos blokos – ekonomikas un finanšu, tiesiskuma, aizsardzības un politisko reformu, kā arī izglītības, demogrāfijas un kultūras jautājumu blokā.

ZRP premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs sacīja, ka no ZRP puses šajā ekspertu komandā ekonomikas un finanšu bloku pārstāvēs viņš pats, tiesiskuma bloku – Sandra Sondore-Kukule, bet humanitāro bloku – Roberts Ķīlis.

SC par saviem kandidātiem vēl lems, piebilda Ušakovs. Konkrētus vārdus pagaidām nav nosaukusi arī Vienotība.

Pēc tikšanās ZRP un SC pārstāvji uzsvēra, ka par amatiem un ietekmes jomu sadali joprojām nav runāts, tikai par programmām un jautājumiem, kuros viedokļi vēl atšķiras.

Uz jautājumu, kāpēc šajā sarunā nepiedalījās Vienotība, ZRP līderis Valdis Zatlers atbildēja, ka visas trīspusējās tikšanās sāksies trešdien.

Zatlers nepiekrita, ka ZRP āzē Vienotību, sarīkojot atsevišķu tikšanos ar SC, lai arī otrdienas rītā ZRP un Vienotība vienojušās, ka uz tālākajām sarunām ar pārējām partijām ZRP un Vienotība dosies kopā. Vienotība esot bijusi informēta par šīs sarunas norisi.

"Mēs ļoti precīzi vienojāmies, ka no nākamās sarunu kārtas mums ir trio [..], tas viss paliek spēkā. Šī tikšanās [ar SC] bija vajadzīga tāpēc, lai paskatītos, kuri tieši ir tie saskarsmes punkti, par kuriem mums bija domstarpības," teica Zatlers un piebilda, ka tās vēl nav atrisinātas.

"Mēs neesam nevienu pievīluši. Pats galvenais ir nepievilt ne mūsu partijas biedrus, ne vēlētājus un Latvijas sabiedrību kopumā. Tas ir tas, uz ko mēs ejam," viņš piemetināja.

Zatlers uzsvēra, ka attiecībā uz koalīcijas partneru izvēli nekas neesot mainījies – ZRP nav devusi priekšroku ne SC, ne Nacionālajai apvienībai.

Uz jautājumu, cik būtiski ZRP ir izveidot koalīciju, kam ir 2/3 Saeimas deputātu vairākums, lai varētu nekavējoties grozīt Satversmi, Zatlers īsi atbildēja, ka atbilde uz šo jautājumu atradīsies, kad būs pabeigta šī sarunu kārta.

Jau vēstīts, ka ZRP un Vienotības vadība trešdien plkst.9 tiksies ar Nacionālās apvienības, bet plkst.11 – ar SC pārstāvjiem.

Savukārt piektdien no plkst.13 līdz 14 notiks ZRP un Vienotības divpusējā tikšanās, aģentūrai BNS pastāstīja Vienotības līdera premjera Valda Dombrovska runasvīrs Mārtiņš Panke.

Savukārt plkst.12 trešdien SC tiksies ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vadību, jau iepriekš informēja SC.

Visas šīs tikšanās notiks Saeimas Baltajā zālē.

Jau vēstīts, ka līdz šim ir beigusies partiju sarunu pirmā kārta. Otrdienas rītā otro reizi tikās ZRP un Vienotības pārstāvji, vienojoties izveidot ekspertu darba grupas, kas izstrādās valdības deklarācijas pamatu. ZRP un Vienotība arī apņēmušās uz sarunām ar pārējām partijām doties kopīgi.

Pēc sestdien notikušajām 11.Saeimas vēlēšanām provizoriskie vēlēšanu rezultāti liecina, ka SC ieguvis 31 mandātu, Zatlera Reformu partija, kas Saeimas vēlēšanās startēja pirmo reizi, ‒ 22, Vienotība ‒ 20, Nacionālā apvienība Visu Latvijai!‒Tēvzemei un Brīvībai/LNNK ‒ 14, bet Zaļo un zemnieku savienība ‒ 13 deputātu vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas