Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Parakstīties par Satversmes grozījumu ierosināšanu varēs 669 vietās Latvijā un ārvalstīs

Parakstīties par Satversmes grozījumu ierosināšanu no 11.maija līdz 9.jūnijam varēs 669 parakstu vākšanas vietās Latvijā un ārvalstīs, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Kristīne Bērziņa.

Visvairāk parakstu vākšanas vietu - 41 - būs Rīgā. Novados visvairāk parakstu vākšanas vietu izveidots Rēzeknes novadā - 27. Savukārt 19 novados būs viena parakstu vākšanas vieta.

Atbilstoši likumam Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu parakstu vākšanas vietas Latvijā nosaka pašvaldības. Parakstu vākšanas vietas pašvaldībā iekārtojamas ar tādu aprēķinu, lai uz katriem 10 000 vēlētāju būtu vismaz viena parakstu vākšanas vieta.

Parakstu vākšanas vietas ārvalstīs ir noteikusi Ārlietu ministrija, un tās atradīsies Latvijas Republikas vēstniecībās, ģenerālkonsulātos, konsulātos, kā arī goda ģenerālkonsulātā Brazīlijā, goda konsulātos Austrālijā - Adelaidē, Melburnā, Sidnejā, Pērtā, Brisbenā un goda konsulātā Čīlē.

Jau ziņots, ka no 18.maija līdz 16.jūnijam notiks arī parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturēto likumu Grozījumi likumā Par valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam, Grozījums likumā Par maternitātes un slimības apdrošināšanu un Grozījumi likumā Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam atcelšanu. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas rīkojumu šīs parakstu vākšanas vietas pašvaldībām jānosaka līdz 5.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas