Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Pēc stundu ilgas diskusijas un FM iebildumiem valdība noraida IeM budžeta pārdali teju 172 tūkstošu latu apmērā

Valdība otrdien pēc aptuveni stundu ilgas diskusijas un Finanšu ministrijas kategoriskiem iebildumiem noraidīja Iekšlietu ministrijas (IeM) ierosinājumu pārdalīt budžetā ietaupītos līdzekļus teju 172 tūkstošu latu apmērā citām iekšlietu dienestu vajadzībām.

Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji valdības sēdē paskaidroja, ka šoruden valdība nolēma IeM neatliekamiem pasākumiem no valsts parāda vadībai paredzētajiem līdzekļiem piešķirt vairāk nekā 818 tūkstošus latu, tostarp Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) 186,9 tūkstošus latu. Par to lēma arī Saeima.

Taču tagad izrādās, ka programmā "Ugunsdrošība, glābšana un civilā aizsardzība" ir izveidojies 171 833 latu ietaupījums, jo izdevumi slimības naudai un sociālajiem pabalstiem ir mazāki, nekā plānots. Šo summu IeM otrdien valdībai lūdza pārdalīt citiem iekšlietu dienestiem, lielāko daļu atvēlot Valsts robežsardzei.

"Šis ir klasisks piemērs, ka ministrija, redzot, ka būs pārpalikums, nav vērsusies valdībā ar priekšlikumu pārdalīt naudu tām vajadzībām, kas nepieciešamas, bet nāca uz valdību prasīt papildu naudu," norādīja FM. "Šis ir klajš apliecinājums, ka var no budžeta naudu dabūt un pēc tam pārdalīt citām vajadzībām," uzsvēra FM.

Arī finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) sacīja, ka "šis ir nelāgs piedāvājums" un to nedrīkst atbalstīt. "Tas ir labi, kā tas tika izplānots, bet tas ir slikts piemērs," teica Vilks.

Līdz ar to FM uzskata, ka, atbalstot IeM priekšlikumu, varētu apšaubīt valdības lūgumu Saeimai piešķirt neatliekamiem pasākumiem 818 tūkstošus latu.

Pēc stundu ilgām diskusijām, kurās IeM pārstāvji centās pierādīt savas ieceres nepieciešamību, valdība tomēr nolēma ievērot FM rekomendācijas un noraidīja Iekšlietu ministrijas lūgumu pārdalīt finansējumu. Tādējādi ietaupītā summa aizies valsts budžeta deficīta segšanai un gada beigās tiks atskaitīta atpakaļ budžetā.

IeM vēlējās 152 548 latus atvēlēt Valsts robežsardzei, lai nodrošinātu šķidrā kurināmā iegādi 89 977 latu apmērā. Savukārt kuģa RK-06 "Tiira" labā borta dzinēja dzesēšanas sistēmas elementa nomaiņai vajadzīgs 7571 lats, videonovērošanas un tehniskās uzraudzības sistēmu darbību un nepieciešamo remontu veikšanai – 55 000 latu.

Lai nodrošinātu Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa ieejas kāpņu vienkāršotās rekonstrukcijas pabeigšanu, vajadzīgi 15 585 lati.

Savukārt 3700 latu IeM rosināja piešķirt, lai sagatavotu IeM un tās iestāžu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju resursu pārvaldības optimizācijas un centralizācijas koncepciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas