Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pencis pārsūdzēs policijas lēmumu par drošības noteikumu pārkāpšanu Rammstein koncertā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis, visticamāk, pārsūdzēs Valsts policijas lēmumu nesākt kriminālprocesu par ugunsdrošības noteikumu pārkāpumiem šogad martā vācu rokgrupas _Rammstein _koncerta laikā Arēnā Rīga.

Ugunsdzēsēju priekšnieks no Dienas uzzināja par Valsts policijas lēmumu nesākt kriminālprocesu pret atsevišķām Arēna Rīga amatpersonām par ugunsdrošības noteikumu. «Es iepazīšos ar atteikuma argumentiem un, visticamāk, šo policijas lēmumu pārsūdzēšu,» viņš teica.

VUGD priekšnieks uzskata, ka, atļaujot rīkot koncertu ar pirotehnikas elementiem brīdī, kad ēkā nebija ūdens padeves, bija klaja ņirgāšanās par dienesta darbu un likuma neievērošana. Vēl jo vairāk – policijas darbinieki esot pieņēmuši šādu lēmumu, neaprunājoties ar VUGD pārstāvjiem.

Diena jau informēja par konfliktu starp VUGD darbiniekiem un Arēna Rīga halles vadību, kad 4.marta vakarā, kad Brasas tilta tuvumā plīsa maģistrālais ūdensvads un Arēnā Rīga, kurā tovakar bija iecerēts vācu grupas koncerts ar pirotehnikas izmantošanu, nebija ūdens padeves. Tā kā nebija ūdens, nedarbojās arī automātiskā ugunsdzēšanas sistēma.

Taču rokgrupa Rammstein atteicās uzstāties bez pirotehnikas šova, apgalvojot, ka visi elementi esot pedantiski atstrādāti un pilnīgi droši, bet automātiskās sistēmas traucējumiem neesot nozīmes, jo aizdegšanās gadījumā uguns būtu jādzēš ar putām nevis ūdeni.

Tovakar koncertu noskatījās aptuveni 10 000 cilvēku, viņu vidū bija arī premjers Valdis Dombrovskis (JL) un Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). VUGD darbinieki uzskatīja, ka lēmums atļaut koncertu pakļauj riskam visus šova apmeklētājus, tādēļ VUGD priekšnieks lūdza policiju izvērtēt halles vadības rīcību un sākt kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 240.panta 2.daļas par ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas atbildīga par šo noteikumu ievērošanu.

Nelaimes risks bijis pārāk niecīgs, un halles vadība nevar uzņemties atbildību par koncerta atļaušanu vai aizliegšanu, jo to var izdarīt tikai koncertaģentūra, kas organizē pasākumu, vai Valsts policijas darbinieki –secinājuši policijas inspektori.

«Policijas inspektori veica izmeklēšanu pirms lēmuma pieņemšanas un pārrunāja situāciju gan VUGD darbiniekiem, gan apsardzes dienestu, gan arī halles vadību. Atļaujot rīkot šo koncertu, nevienam netika nodarīts kaitējums, un nozieguma sastāva trūkuma dēļ policija lēma kriminālprocesu nesākt,» teica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Pildava piebilstot, ka A.Pencim, protams, ir tiesības šo lēmumu pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka līdztekus lūgumam sākt kriminālprocesu VUGD darbinieki sastādījuši arī administratīvā pārkāpuma protokolu un uzlikuši Arēnai Rīga maksāt 1000 latu naudas sodu par jau minēto drošības noteikumu pārkāpumu.

«Mēs samaksājām šo naudas sodu, lai arī faktiski neatzinām savu vainu. Mēs to izdarījām tikai aiz cieņas pret ugunsdzēsējiem, kuri līdz vēlai naktij ekipējumā un gatavībā dežūrēja pie halles līdz vēlai naktij jebkurā brīdī gatavi novērst iespējamo nelaimi,» norādīja Arēna Rīgas valdes priekšsēdētājs Edgars Buncis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas