Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Politologs pieļauj ZRP popularitātes strauju kritumu

Līdz ar paziņojumu par "Saskaņas centru" (SC) kā vēlamo koalīcijas partneri Zatlera reformu partijas (ZRP) popularitāte sabiedrībā varētu strauji kristies, norādīja filozofs un politologs Gints Grūbe.

Viņaprāt, pēdējo nedēļu notikumi un tas, kā ZRP uzņēmās iniciatīvu veidot koalīciju, apliecina šīs partijas absolūto neprofesionalitāti un izteikto pieredzes trūkumu sarunās ar potenciālajiem koalīcijas partneriem. Tiesa, viņš uzskata, ka visu notiekošo nevar norakstīt tikai uz politiskās pieredzes trūkumu, jo diez vai, piemēram, eksprezidentu Valdi Zatleru varot uzskatīt par politikā nepieredzējušu.

Politologam šķita dīvaini, ka lēmumu par trešo koalīcijas partneri ZRP valde pieņēmusi naktī, turklāt tās argumenti un pamatojums SC izvēlei esot neskaidrs, kā arī nav saprotams, kam īsti adresēti ZRP paziņojumā paustie argumenti.

"Argumenti par vienu vai otru potenciālo partneri bija jāskaidro, nevis jāpieņem naktī. ZRP ir nopietnas problēmas komunikācijā ar sabiedrību un medijiem. Domāju, ka šim solim būs asa pretreakcija," teica Grūbe.

Viņa vērtējumā no esošās situācijas ieguvēja būs "Vienotība", kura gudri rīkojusies, ļaujot nepopulāro lēmumu par SC iesaistīšanu koalīcijā pieņemt ZRP.

"Ja koalīcijā tiek ņemts SC, tad pierādām, ka vēlēšanas un to kampaņu process ir nebūtisks un kā demokrātisks instruments bezjēdzīgs. Patlaban SC solījumi un programma tiek aizmirsti un ignorēti un tas nav labs virziens demokrātiskas sabiedrības veidošanā," uzskata politologs.

Tiesa, viņš domā, ka vēlētāji nepamanīs SC atkāpšanos no savām priekšvēlēšanu programmā paustajām nostādnēm.

Jau vēstīts, ka ZRP valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēmusi, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un SC un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Dombrovskim.

Kā informēja ZRP pārstāve Daiga Holma, ZRP uzskata, ka Latvijai pašlaik ir nepieciešams lēmums par SC aicināšanu valdībā un šī plašā koalīcija nodrošinās iespēju vislabāk īstenot Latvijas vēlētāju vairākuma gribu.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas