Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Politologs: Zatlers Maskavā varētu rosināt publicēt kopīgu grāmatu par karu

9.maijā Maskavā Valsts prezidents Valdis Zatlers varētu nākt klajā ar ierosinājumu Krievijas un Baltijas valstu vēsturniekiem kopā publicēt grāmatu par Otro pasaules karu Baltijā.

Tas ir politologa Viktora Makarova ierosinājums par gaidāmo Valsts prezidenta vizīti Maskavā 9.maijā, kas atspoguļots portāla politika.lv publicētajā rakstā.

Prezidenta piedalīšanās 9.maija svinībās Krievijā nenozīmē «piekāpšanos» strīdīgajos jautājumos, bet signalizē par vēlmi rast saskarsmes punktus un veidot gaisotni normālam dialogam, uzskata politologs. Arī lēmuma pieņemšana doties uz Maskavu notikusi pavisam atšķirīgos apstākļos no V.Zatlera priekšteces Vairas Vīķes-Freibergas.

Politologs gan norāda, ka 9.maijs Maskavā nebūs tā īstā diena un vieta, kad V.Zatleram būtu jāmēģina skaidrot latviešu vēstures redzējums. «Taču pāris lietas svētku sakarā Valdis Zatlers savam krievu kolēģim pie izdevības varētu pateikt. Viņš varētu pozitīvi pārsteigt prezidentu Medvedevu, pasakot, ka arī Latvija atzīmē nacisma sagrāvi un piemin Otrā pasaules kara upurus, un dara to pavisam oficiāli, kaut arī 8., nevis 9.maijā,» raksta V.Makarovs.

Vēl V.Zatlers varētu nākt klajā ar priekšlikumu Krievijas un Baltijas valstu vēsturniekiem kopā publicēt grāmatu par Otro pasaules karu Baltijā, iekļaujot tajā dažādus (ne tikai «oficiālos») skatpunktus un metodoloģijas. Politologs ierosina – Valsts prezidents varētu teikt: «kaut arī mēs nevaram uz vēsturi skatīties vienādi, mums jācenšas dzīvot ar reālajām domstarpībām un izvairīties no šķietamajām».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas