Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Profesorus aizskar, ka LU rektors nostājas filozofijas studenta pusē

Vairākus Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas mācībspēkus aizskārusi rektora Mārča Auziņa reakcija uz studenta publiski paustajām aizdomām par plaģiātu profesoru darbos. Tas secināms no avīzes_ Neatkarīgā _publicētās intervijas ar profesoriem Maiju Kūli un Igoru Šuvajevu, studentu Igoru Gubenko un fakultātes domes priekšsēdētāju Elgu Freibergu.

Viņi uzskata, ka publiski paustajām aizdomām nav pierādījumu.“Viens LU 2.kursa filozofu puisis spulgām acīm sniedz citus cilvēkus apmelojošas intervijas un, kas vēl dīvaināk, kļūst par LU rektora aizstāvētu varoni,” intervijā saka M.Kūle.“Jautājums – ja rektors ir devis rīkojumu Ētikas komisijai, tad laikam viņš uztur apsūdzību. Rektoram būtu mūs jāuzaicina un jāizrunājas. Pagaidām tas nav noticis,” saka I.Šuvajevs. Jau ziņots, ka M.Auziņš ir uzdevis Ētikas komisijai izpētīt, vai profesoru tulkotie Imanuela Kanta darbi ir uzskatāmi par plaģiātu. Viņš publiski intervijās teicis, ka nesaskata studenta rīcībā smagi sodāmu faktu. Viņš arī izteicies, ka Latvijas studenti ir remdenāki nekā studenti ārvalstīs, un viņu pārsteidzot universitātes mācībspēku reakcija.“Atceramies studentu ārdīšanos Francijā, un citur, kad tie sāka demolēt klasiskās vērtības, pieprasīdami mainīt sapelējušo un veco profesūru un programmas. Tas viņiem beidzās ar kaunu, jo revolūcijās mēdz būt maz saprāta, bet daudz neprāta, kad vadībā nonāk ar šizofrēniju vai citām kaitēm apveltītie,” komentēja M.Kūle. “Nekādi argumenti netiek minēti. Nē, nē vispār jau esot tikai aizdomas. Tad aizdomas pārvēršanas par kritisku viedokli, publisku kritiku; melošana un apmelošana kļūst par demokrātijas mācīšanos. Vai ļauts jautāt – kurš ir atbildīgs par meliem, melīgumu un to izplatīšanu?” intervijā uzsver I.Šuvajevs.Par Armanda Leimaņa, kas rakstījis vēstuli par profesoru plaģiātismu, vienlaikus aizsākot arī diskusiju par filozofijas studiju kvalitāti, uzrakstīta vēstule LU Goda tiesai. Iesniegumu parakstījuši 53 citi studenti, kuri uzskata, ka studiju programma nav radikāli jāmaina.

Top komentāri

nestudents
n
“Atceramies studentu ārdīšanos Francijā, un citur, kad tie sāka demolēt klasiskās vērtības, pieprasīdami mainīt sapelējušo un veco profesūru un programmas. Tas viņiem beidzās ar kaunu, jo revolūcijās mēdz būt maz saprāta, bet daudz neprāta, kad vadībā nonāk ar šizofrēniju vai citām kaitēm apveltītie,” komentēja M.Kūle. ______________________________________ Nu tad kā tad, Maija? Nemētājies ar vārdiem (kaut ari esi filosofiska butne), jo var nakties noželot...Latvijas Valstī ir nopietnas problēmas ar visa līmenu izglītības iegūšanu, īpaši - kvalitāti, tajā skaitā augstāko izglītību.... Paskaties, lūdzu, kādā vietā LU ir pasaules mērogā. Liekas, vienā no pēdējam... Ja Tevi tas nepārsteidz, tad vismaz padomā, kādēļ... LU ir iepuvusi ar saviem macībspēkiem un te nebūtu ko pārmest Auziņa kungam to, ka viņš cenšas ieklausīties slimas universitates slimības simptomos...Labak reformējaties un domājiet kā kopīgi celt izglītības kvalitāti, lai nebūtu tā, ka pie studentiem uz lekcijām nāk vecuki, kuri pat nav pamanījuši, ka Latvijas Valstī katroga krāsa mainijusies, pat vēl trakāk - nevar nolasīt grāmatas lekciju vietā un ejot pie tāfeles rakstīt aizmirst, ko rakstīt...Tātad nesagatavoti paši un kur vēl tādiem sagatavot citus. Respektīvi - esiet lielas personības, bet vienkāršas un pieejamas, nevis otrādi - jo zemāks cilvēks, jo viņam liekas, ka viņš ir Dieva vietā uz Zemes un tad, Maija, nebūs jāķengājas nevienam: ne Jums, ne studentiem, jo atliks pasniegt un studet...Nekā personiga, lai Jums veicas!!! Pasakiet man, ko pateicu nepareizi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas