Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgā temperatūra sasniegusi +33 grādus; atkal jauns rekords

Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra lidostas "Rīga" meteoroloģiskajā stacijā sasniegusi +33 grādus, bet pilsētas centrā - +32,6 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Līdz ar to pārspēts 12. jūlija karstuma rekords Rīgā. Iepriekš karstākais laiks šajā datumā bija 1984. gadā, kad gaisa temperatūra sasniedza +32,4 grādus.

Arī pārējā Latvijā saglabājies karsts laiks - aptuveni +27..+32 grādi. Ziņas par maksimālo gaisa temperatūru visā valstī vēl tiks apkopotas un būs pieejamas vēlāk.

Pirmdienas pēcpusdienā dažviet Latvijā izveidojās arī lokāli negaisa mākoņi. Viens no tiem pavisam lokāli lietu nesa Rīgas nomalēs, Mārupes pusē, liecina LVĢMC meteoroloģiskā radara informācija.

Turpmākajās dienās lokāla negaisa iespējamība arvien palielināsies un no trešdienas īslaicīgs lietus ar negaisu iespējams daudzviet.

Prognozes liecina, ka karstums Latvijā turpināsies vēl vairākas dienas.

Jau vēstīts, ka svētdien gaisa temperatūra visā Latvijā paaugstinājās līdz +29..+32 grādiem, vien uz Ventspils mola bija līdz +27 grādiem, un astoņās meteoroloģisko novērojumu stacijās tika pārspēti līdzšinējie karstuma rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Svētdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Rīgā sasniedza +31,7 grādus un līdz ar to tika pārspēts 11. jūlija karstuma rekords, jo līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas reģistrēta šajā datumā Rīgā, bija +31,5 grādi 2002. gadā. Savukārt lidostā "Rīga" svētdien tika fiksēta svelme līdz +31,9 grādiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas