Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rosina rīkot konkursu par priekšvēlēšanu debašu raidījuma koncepciju un piemērotāko vadītāju

Latvijas Televīzijā (LTV) jābūt atsevišķam priekšvēlēšanu debašu raidījumam un būtu vēlams rīkot konkursu, lai izvēlētos labāko koncepciju un piemērotāko raidījuma vadītāju, secināts šodien notikušajā Nacionālā radio un televīzijas padomes (NRTP) rīkotajā diskusijā.

Par šodienas diskusijā nolemto biznesa portālu "Nozare.lv" informēja NRTP pārstāve Dārija Juškeviča.

"Diskusijas rezultātā visi vienojās par to, ka atsevišķam raidījumam, protams, jābūt. Svarīgi - kādā formātā tas tiks veidots, un būtu vēlams rīkot konkursu, lai izvēlētos labāko koncepciju un piemērotāko raidījuma vadītāju," informēja padomes pārstāve.

Kā galvenajiem kritērijiem priekšvēlēšanu debašu raidījumam jābūt objektivitātes un neitralitātes nodrošināšanai, vienādām iespējām visiem - gan politiskajām partijām piedaloties, gan skatītājiem izvēloties, uzskata NRTP.

Juškeviča atzina, ka šodienas saruna esot noritējusi lietišķā un konstruktīvā gaisotnē, vien LTV ģenerāldirektors Edgars Kots bijis satraukts par televīzijas kopējo finansējumu un iespējamo situācijas politizāciju.

Taču politiķi uzsvēruši, ka visas problēmas ir atrisināmas sarunu ceļā, un izteica gandarījumu, ka tiek meklēts papildu finansējums gan valdībā, gan, izmantojot dažādu fondu naudas, lai tomēr šos atsevišķos raidījumus būtu iespējams veidot.

Diskusijā piedalījās Saeimas frakciju pārstāvji un pie frakcijām nepiederošie deputāti - Solvita Āboltiņa (JL), Ilma Čepāne (PS), Māris Kučinskis (TP), Kārlis Šadurskis (JL), Aigars Štokenbergs (SCP), Pēteris Tabūns (TB/LNNK) un NRTP pārstāvji.

Iepriekš Latvijas Televīzija paziņoja par iespējamību neveidot tradicionālās priekšvēlēšanu debates jeb "Milžu cīņas" ierobežoto finanšu resursu dēļ. Tā vietā LTV būtu gatava priekšvēlēšanu tematiku iekļaut pašreizējos informatīvi dokumentālajos raidījumos nedēļas garumā.

Neizpratni par šādu rīcību izteica Saeimas pārstāvji, paužot viedokli, ka šāda debašu "izkaisīšana" pa dažādiem raidījumiem tikai apgrūtinātu auditorijas iespējas izvēlēties un nenodrošinātu vienlīdzīgu attieksmi pret visām politiskajām partijām, kas startēs vēlēšanās.

Partijas "Pilsoniskā savienība" valde oficiālā vēstulē NRTP norādīja, ka Latvijas Televīzijai kā vienam no Nacionālā pasūtījuma izpildītājiem pēc iespējas plaši jāatspoguļo sabiedrībā pastāvošie uzskati, arī politiskie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas