Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Saeima vienbalsīgi atbalsta gadskārtējā valsts budžeta likuma sasaistīšanu ar valsts politikas vidēja termiņa mērķiem

Saeima ceturtdien otrajā galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā par budžetu un finanšu vadību, lai sasaistītu gadskārtējo valsts budžeta likumu ar valsts politikas vidēja termiņa mērķiem, stiprinātu vidēja termiņa budžeta plānošanas elementus un saskaņotu likuma normas ar citiem spēkā esošajiem likumiem, kā arī pilnveidotu budžeta procesu, aģentūra BNS uzzināja parlamenta sēdē.

Grozījumus atbalstīja 95 deputāti.

Ar izmaiņām likumā paredzēts stiprināt vidējā termiņa budžeta plānošanas procesu, izstrādājot Vidēja termiņa budžeta ietvara likumu nākamo triju gadu periodam. Tas nodrošinātu iespēju iestādēm plānot resursus vidējā termiņā, kā arī sasaistīt finanšu resursu izlietojumu ar valsts attīstības prioritātēm.

Valdībai ietvara likumprojekts trim turpmākajiem gadiem būs jāiesniedz Saeimai līdz kārtējā gada 30.aprīlim.

Likumprojekts arī paredz pilnveidot budžeta procedūru arī attiecībā uz neatkarīgo iestāžu, piemēram, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas, Valsts kontroles budžetiem, kuru izdevumu maksimālo apmēru turpmāk apstiprinās Saeima.

Ar grozījumiem likumā paredzēts arī atvieglot administratīvo procedūru un nenoslogot Saeimas Budžeta un finanšu komisiju ar tehnisku jautājumu izskatīšanu, kā arī samazināt administratīvo slogu ministrijām, kas veic vadošās iestādes funkciju vai nacionālās atbildīgās amatpersonas pienākumus un gatavo informāciju iesniegšanai Finanšu ministrijā (FM).

FM iepriekš informēja, ka šis likumprojekts ir iekļauts vienotajā budžeta likumprojektu paketē un tā saturs tieši ietekmēs 2012.gada valsts budžetu, tā izpildi, kā arī iekļauj normas attiecībā uz 2013.gada un turpmāko gadu budžeta plānošanu, ko būs jāsāk īstenot jau 2012.gada sākumā un kas ir budžeta procesa neatņemama sastāvdaļa.

Paredzēts, ka likuma grozījumi spēkā stāsies 2012.gada 1.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas