Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

SC izglītības ministra amata kandidāts varētu būt deputāts Ņikiforovs

Apvienības Saskaņas centrs (SC) kandidāts izglītības un zinātnes ministra amatam varētu būt 28 gadus vecais Saeimas SC frakcijas deputāts Ņikita Ņikiforovs.
Ņikiforovs aģentūrai LETA sacīja, ka esot kandidāts šim ministra amatam, savukārt SC līdera Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova skaidroja, ka Ņikiforovs minēts kā viens no iespējamiem kandidātiem, bet apvienībā galīgais lēmums neesot vēl pieņemts.

Ņikiforovs 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās startē kā desmitais numurs SC sarakstā Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Centrālajai vēlēšanu komisijai sniegtajā informācijā norādīts, ka Ņikiforovs 2005.gadā Baltijas Krievu institūtā ieguvis jurista kvalifikāciju, 2007.gadā ieguvis profesionālā maģistra grādu civiltiesībās Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, bet 2010.gadā Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūtā ieguvis politisko zinātņu doktora grādu.

Ņikiforovs patlaban ir 10.Saeimas deputāts, kur darbojas Juridiskajā komisijā un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā. Papildus tam viņš strādā kā docents Baltijas Starptautiskajā akadēmijā un kā pasniedzējs Baltijas Menedžmenta un psiholoģijas augstskolā.

Kā ziņots, SC nosaukusi uzreiz divus premjera amata kandidātus - SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Jāni Urbanoviču un Rīgas mēru Nilu Ušakovu, tieslietu ministra amatam tiek piedāvāts advokāts Andrejs Elksniņš, bet kandidāts ekonomikas ministra amatam būs bijušais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis Ivars Zariņš.

Pārējos kandidātus iespējamam valdības sastāvam SC pagaidām atturas piedāvāt.

"Mūsu pieeja, kas izmantota arī Rīgas domē, ir šāda - ka strādājam, no vienas puses, ar cilvēkiem, kas ir partijiski, bet, no otras puses, liela daļa komandas ir tīri profesionāli cilvēki bez partijas piederības, kas nav SC biedri, un pieņemu, ka nekad nebūs. Šādu pieeju vēlētos īstenot arī, strādājot valsts mērogā, kombinējot partejiskus un bezpartejiskus cilvēkus. Runājot par bezpartejiskiem cilvēkiem, patlaban atturēšos minēt viņu vārdus, tieši tāpēc, ka viņi nav partijā," intervijā aģentūrai LETA skaidroja Ušakovs.

Pēc viņa teiktā, SC esot daudzi "pietiekami stipri" cilvēki piedāvājumam valdībai, kas patlaban strādā parlamentā, - Andrejs Klementjevs, Valērijs Agešins, Sergejs Dolgopolovs, Jānis Ādamsons un citi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas