Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +24 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

SC nākamgad no valsts budžeta varēs saņemt visvairāk – gandrīz 130 000 latu

Pēc vēlēšanu rezultātu pasludināšanas sešas partijas no 2012.gada varēs katru gadu līdz nākamajām parlamenta vēlēšanām saņemt valsts budžeta finansējumu. Vēlēšanās pirmo vietu ieguvusī apvienība Saskaņas centrs (SC) iegūs visvairāk – 129 965 latus, bet ārpus parlamenta palikusī Šlesera Reformu partija vismazāk – 11 065 latus gadā, liecina aģentūras BNS aprēķini.

Saskaņā ar 2010.gadā pieņemtajiem grozījumiem likumā valsts finansējumu – 50 santīmu apmērā par katru iegūto balsi – partijām, par kurām pēdējās vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā 2% vēlētāju, paredzēts piešķirt no 2012.gada. Līdz ar to pēc oficiālo 11.Saeimas vēlēšanu rezultātu paziņošanas kļuvis zināms, ka tiesības saņemt valsts budžeta finansējumu uz jaunievēlētās Saeimas pilnvaru laiku ir sešām politiskajām partijām vai to apvienībām.

Atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publiskotajām ziņām aģentūras BNS veiktais aprēķins liecina, ka kopējais finanšu līdzekļu apmērs, kas gada laikā tiks piešķirts partijām no valsts budžeta, ir 442 322,50 latu, tostarp SC iegūs 129 965 latus, Zatlera Reformu partija – 95 428 latus, Vienotība – 86 281 latu, Nacionālai apvienība – 63 604 latus, Zaļo un zemnieku savienība – 55 978 latus, bet parlamentā nepārstāvētā Šlesera Reformu partija – 11 065 latus.

Lai saņemtu valsts budžeta finansējumu, atbilstoši likumam minētājām partijām vai to apvienībām jāatver atsevišķs bankas konts un līdz šā gada 1.novembrim jāiesniedz rakstveida iesniegums Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), kam 20 dienu laikā jāpieņem lēmums par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu vai pamatotu atteikumu, aģentūrai BNS paskaidroja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Partijām piešķirtais finansējums gada laikā tiks ieskaitīts partijas kontā četrās daļās – līdz 15.janvārim, 15.aprīlim, 15.jūlijam un 15.oktobrim.

Piešķirto finansējumu partijas ir tiesīgas izlietot telpu īrei, sakaru pakalpojumiem, darba algām, pētniecības darbiem un iedzīvotāju izglītošanas pasākumiem, kā arī priekšvēlēšanu aģitācijai.

Saskaņā ar likumu partijai var atteikt vai pārtraukt finansējuma izmaksu, ja tā ir sodīta saistībā ar priekšvēlēšanu izdevumu apmēra pārsniegšanu par vairāk nekā 10% vai gada pārskatos un deklarācijās nenorādītajiem darījumiem vai ziedojumiem, kuru kopsumma pārsniedz simts minimālās mēnešalgas.

Apturēt finansējuma izmaksu varēs arī tajos gadījumos, kad partijas darbība tiek apturēta vai tā nav iesniegusi gada pārskatu vai vēlēšanu deklarāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas