Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Sesks pieļauj, ka ZZS varētu iekļūt valdību veidojošajā koalīcijā

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) priekšrocība, salīdzinot ar Zatlera reformu partiju (ZRP), ir vairāki profesionāli ministri, kuri sevi ir apliecinājuši darbā, "Rietumu Radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija). Viņš neizslēdz iespēju, ka ZZS varētu iekļūt valdību veidojošajā koalīcijā.

"Zatlera reformu partijā man nav pazīstami tie cilvēki, kuri būs ministri, un ir ļoti grūti novērtēt, vai viņi spēj kādu jautājumu atrisināt vai ne. To rādīs laiks," spriež Sesks. Viņš norāda, ka ZZS, salīdzinot ar ZRP, ir vairāki profesionāli ministri - Raimonds Vējonis, Jānis Dūklavs un Juris Bārzdiņš, kuri sevi ir pierādījuši darbā.

Runājot par valdības veidošanas procesu, Liepājas mērs atzina: "Sajūta ir tāda, ka divas partijas, kas uzņēmušās veidot valdību, - "Vienotība" un Zatlera reformu partija - nevar izšķirties par trešo partneri. Situācija izskatās bēdīga, jo viena no šīm partijām vēlas vienu partneri, bet otra citu. Tas ir tāpat kā dzīvē, kad vienam patīk māte, bet otram meita." Kā atzina Sesks, šādā situācijā ir grūti pieņemt lēmumu. Viņš norādīja, ka rīt, kad partijas dosies uz sarunām pie Valsts prezidenta, galvenais jautājums būs, "ko vēlas prezidents".

Kā uzskata Sesks, nav pareizi politiskajiem spēkiem, kurus Latvijas iedzīvotāji ir ievēlējuši parlamentā, dalīties labajos un sliktajos, baltajos un melnajos vai vilkt sarkanas vai kādas citas krāsas līnijas. "Vēlētāji parlamentā ir ievēlējuši nevis kaut kādas mistiskas partijas, bet konkrētus cilvēkus, lai viņi Saeimā sadarbotos un meklētu labākos risinājumus. Ja kārtējo reizi notiks tāda mākslīga vai apzināti veidota pretnostatīšanās, pozīcijas un opozīcijas konfrontācija, nekas labs šajā Saeimā nenotiks un iedzīvotāji būs vīlušies," uzskata Sesks.

Viņš informēja, ka vakar ZZS tikšanās laikā ar Saskaņas centru apspriesti valdības veidošanas iespējamie modeļi un citi jautājumi, piemēram, par brīvostu statusa pagarināšanu. "Katrs trešais vēlētājs Latvijā ir balsojis par "Saskaņas centru", līdz ar to viņi jūtas ļoti komfortabli un stabili," novērojis Sesks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas