Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Šlesers: Rīgas pašvaldība nepieļaus taksometru karus

Rīgas pašvaldība nepieļaus taksometru karus, sarkanā līnija ir pārkāpta, šodien Rīgas domes prezidija sēdē paziņojis vicemērs Ainārs Šlesers. "Sākusies šaudīšanās, tiek apdraudētas dzīvības, var ciest garāmgājēji. Pašvaldībai ir jārīkojas,'' par vicemēra teikto vēsta LETA. Tādēļ rīt notiks ārkārtas prezidija sēde, lai lemtu par iespējamo rīcību.

A.Šlesers arī uzdeva domes juristiem izvērtēt, cik lielas iespējas pašvaldībai ir iejaukties taksometru biznesā un atņemt licences kompānijām, kas nodara kaitējumu galvaspilsētas tēlam. „Šajā ārkārtas situācijā Rīgas domei jārīkojas nekavējoši un savas kompetences ietvaros jādara gals šim karam,” teicis A.Šlesers.  

Kā prezidija locekļus informējis Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs, naktī uz 2.septembri uzņēmuma Baltic TaAXI automašīna tikusi pretlikumīgi bloķēta un tai sadurta riepa, bet nākošajā  naktī uz tās pašas firmas automašīnu šauts. 

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Edgars Dudko Dienai pastāstīja, ka ceturtdien apmēram pulksten vienos naktī policijā saņemts iesniegums, ka Kārļa Ulmaņa gatvē kādai automašīnai bojāts stikls, iespējams, šāviena rezultātā. Par šo faktu uzsākts kriminālprocess par svešas mantas bojāšanu, kura laikā tad arī tiks skaidrots, kā stikls tika sabojāts. E.Dudko apstiprināja, ka arī par iepriekš aprakstīto gadījumu ar riepas izduršanu policijā uzsākts process par mantas bojāšanu.

Diena.lv jau rakstīja, ka kompānijas īpašnieks Jānis Naglis paziņoja, ka naktī no trešdienas uz ceturtdienu noticis vēl viens uzbrukums BalticTAXI, kura laikā neidentificēts ļaundaris šāvis uz BalticTAXI automašīnu. Taksometra vadītāja neesot cietusi. Automašīnā incidenta brīdī pasažieru nebija. "Vai tiešām kādam cilvēkam ir jāiet bojā, līdz kāds sāks rīkoties?" izteicies kompānijas līdzīpašnieks Bertolts Fliks.

J.Naglis stāsta, ka BalticTAXI darbiniece vakarnakt pēc brauciena uz lidostu Rīga devās uz pilsētas centru. Ceļā to strauji apdzina tumšas krāsas auto, no kura vēlāk tika raidīts šāviens BalticTAXI automašīnas virzienā. Automašīnai bojāts stikls. Pēc incidenta izsaukta policija.

Jau vēstījām, ka trešdien J.Naglis izplatīja paziņojumu, vēstot par uzbrukumu BalticTAXI mašīnai pie Pulvertorņa Rīgā.  Savukārt incidentā vainotā kompānija teica, ka viņi ir izprovocēti.

Tikmēr B.Fliks ar atklātu vēstuli šodien vērsies pie portāla Diena.lv, laikraksta Diena un Dienas mediju vadības saistībā ar rakstu par incidentu pie Pulvertorņa. Viņš norāda, ka tajā ir neprecizitātes un nepilnīga informācija. Aicinu šodien, rakstot par vakarnakts notikumiem, publicēt faktus, vispusīgu viedokļu un komentāru apkopojumu par notikušo, norāda B.Fliks.


(papildināta ar pirmo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Jāņa Nagļa paziņojuma pilns teksts


UZZINI

Bertolta Flika atklātā vēstule Dienai (pilns teksts)

Atbild laikraksta "Diena" galvenā redaktore Anita Brauna:

"Ir mazliet neērti no demokrātiskas valsts nākušajam Bertoltam Flikam skaidrot, ka Diena.lv rakstā, uz kuru viņš atsaucas, žurnālisti izdarīja to, ko prasa elementāri žurnālistikas pamatprincipi – noskaidroja otras iesaistītās puses viedokli. Šajā gadījumā – licencētas taksometru firmas viedokli. Ja žurnālistu rakstos ir tikusi publicēta nepatiesa informacija, Diena vienmēr ir gatava to labot.

Tāpat aicinu B.Fliku turpmāk atbildēt uz Dienas žurnālistu jautājumiem par airBaltic un citiem ar viņu saistītajiem uzņēmumiem, arī tajos gadījumos, ja šie jautājumi B.Flikam nepatīk. Tas ļaus Dienas rakstiem kļūt daudzpusīgākiem. Taču Diena negrasās pārtraukt kritiski analizēt ne airBaltic vadītāju, ne kādu citu amatpersonu darbību. Jācer, ka preses relīzē B.Flika paustais, ka “mēs arī bez iecietības vērsīsimies pret tiem, kuri pauž atbalstu šādām 90-to gadu stila kriminālām darbībām, tai skaitā laikrakstu Diena”, ir emociju uzplūdā tapis neapdomīgs teikums, un nevis draudi Dienas žurnālistiem."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas