Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Sprūdžs: Neviens no maniem parādiem nerada nekādu ietekmējamības vai korupcijas risku

Jebkuram uzņēmējam ir parādi, bet svarīgi, vai politiķi ir ietekmējami vai neietekmējami, portālam Diena.lv atzina Zatlera Reformu partijas premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs, komentējot eksprezidenta Gunta Ulmaņa sacīto par viņa finansiālajām problēmām.
"Piemēram, Zatlera reformu partijā ir Ministru prezidenta kandidāts Edmunds Sprūdžs, kuram ir lieli parādi. (..) . Katram mums ir finansiālās problēmas (..), bet es runāju par finansiālām problēmām, kas jau skar visu sabiedrību," tā ziņu aģentūrai LETA sacīja Ulmanis.

Tomēr Edmunds Sprūdžs uzsvēra, ka no viņa absolūtās parādu summas lielāko daļu sastādot parāds, kas ir viņa uzņēmumam. “Svarīgi, vai politiķi ir ietekmējami vai nav ietekmējami un tā, kā esmu parādā sev 100 procentīgi piederošam uzņēmumam, uzskatu, ka tā nav problēma,” sacīja Sprūdžs, piebilstot, ka Ulmanis visticamāk neesot iedziļinājies viņa parādu struktūrā.

Sprūdžs savā bloga vietnā norādījis, ka viņa vienīgais personīgais parāds ir hipotekārais kredīts par nelielu privātmāju Mārupē, kura atlikums deklarācijā prasītajā datumā nedaudz pārsniedza 100 000 eiro.

Visi pārējie Edunda Sprūdža parādi ir saistīti ar uzņēmuma kapitāldaļu iegādes darījumu, kuru viņš noslēdzis 2009. gada 23. aprīlī. Darījuma summu viņam atklāt liedz noslēgtais līgums. Naudu darījumam nodrošinājuši Sprūdža uzskrājumi un vairāki aizņēmumi no juridiskām un fiziskām personām, bez tam daļu nepieciešāmās naudas ar laiku viņš aizņēmiems no pašam simtprocentīgi piederošā uzņēmuma SIA HansaWorld Latvia.

“Deklarācijā prasītajā datumā, manas parādsaistības pašam piederošajam uzņēmumam bija ap 240 tūkstošiem latu, ko arī norādīju deklarācijā. Vēl aptuveni 20 tūkstošus eiro no darījumam nepieciešamās summas, esmu parādā kādai privātpersonai,” teikts Sprūdža bloga vietnē, kurā arī norādīts, ka pretēji presē paustajiem apgalvojumiem, viņa uzņēmums darbojas ļoti veiksmīgi un, saglabājot 2011./12. finanšu gadā uzņemto tempu, jau gada beigās visu parādu savam uzņēmumam viņš iespējams varēs apmainīt pret saņemtām dividendēm, par kurām tiks nomaksāti ievērojami nodokļi.

“Kāds pieredzējušāks vecā kaluma politiķis, iespējams, būtu cedējis parādus kādam no saviem uzņēmumiem un tādējādi izvairījies no nepieciešamības šos skaitļus uzrādīt deklarācijā. Tāda papīru operācija aizņemtu 5 minūtes ar visiem parakstiem,” pauda Sprūdžs, aicinot novērtēt jauno politiķu godīgu pieteikumu, nevis likt viņiem maksāt par šādu neapdomību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas