Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Straume: koalīcija no Vienotības, ZRP un Nacionālās apvienības nevarēs tikt galā ar nākamā gada budžetu

Koalīcija no "Vienotības", Zatlera Reformu partijas un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, nevarēs tikt galā ar nākamā gada budžetu, uzskata kādreizējais "tēvzemiešu" līderis Jānis Straume.

Pēc viņa vērtējumā pašreizējā situācijā ir iespējamas trīs koalīcijas.

"Īslaicīgais jaunā sākuma modelis būtu Zatlera Reformu partija, "Vienotība" un [Nacionālā apvienība] "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. Šis modelis izriet no tās ideoloģijas un no tā gara un burtas, kas tika ietverts rīkojumā numur divi. "Vienotība" un "Visu Latvijai!" iepriekšējā Saeimā ļoti stingri stāvēja uz tiem pašiem principiem, par kuriem iestājās Zatlera kungs kā prezidents," Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Labrīt, Latvija!" otrdien norādīja Straume.

"Tas būtu it kā loģisks modelis, tajā pašā laikā šeit ir divi mīnusi," viņš piebilda, kā vienu no šiem mīnusiem minot ļoti lielas sabiedrības daļas atstāšanu kārtējo reizi ārpus spēles, kas nenesīs nekādu stabilitāti.

"Un otrs, kas, manuprāt, ir būtiskāks - šī koalīcija šādā sastāvā nevarēs tikt galā ar valsts budžeta 2012.gadam jautājumiem. Kāpēc? Galvenā problēma būs konfrontācijā starp valdību un pašvaldībām, jo mēs skaidri zinām, ka šodien pašvaldībās gan lielās, gan mazās vara ir "Saskaņas centram", Zaļo un zemnieku savienībai, likvidētajai Tautas partijai un LPP/LC," norādīja Straume.

Otrs modelis - patlaban visreālākais - ir ZRP, "Vienotība" un SC. "Tā ir tiešām vēsturiska iespēja šobrīd izveidot koalīciju, kurā beidzot sāktos valdības līmenī dialogs starp latviski un krieviski runājošiem Latvijas iedzīvotājiem," uzsvēra bijušais "tēvzemietis", vienlaikus piebilstot, ka "šeit runā no valstiskām pozīcijām".

"Man nav bailes nekādā ziņā, galu galā valsts ir prioritāte, nevis kādas partijas intereses," viņš klāstīja.

Savukārt kā trešo iespējamo modeli, pie kā pirmajā piegājienā gan, visticamāk, nenonāks, bet trīs gadu perspektīvā varētu, ir koalīcija no "Vienotības", ZRP un SC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas