Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Tele2" savulaik slavējušiem klientiem atšķirīgs vērtējums; attiecības nepārtrauc

Ja tas juridiski būs iespējams, Iekšlietu ministrijas struktūras atteiksies no Tele2 pakalpojumiem, portālam _Diena.lv _apliecināja nozares ministre Linda Mūrniece (JL). “Ja juridiski tas būs iespējams, mēs to darīsim ar lielu prieku,” teica ministre. Noslēgtais līgums ar Tele2 tiks izvērtēts nedēļas laikā. Līdz šim Iekšlietu ministrija izmantoja gan Tele2, gan LMT kompāniju pakalpojumus.

“Tas, kā vakar vakarā jutās policisti un ugunsdzēsēji kaut kā ir jākompensē. Un es kā ministre uzskatu, ka šis  veids, kā varam parādīt, ka par viņiem cīnāmies. Cilvēki vakar jutās piekrāpti. Ugunsdzēsēju sarunas bija nepārprotami bēdīgas, ņemot vērā situāciju, kādā ir glābšanas dienesti. Tā darīt uz mūsu cilvēku rēķina nedrīkst,” iniciatīvu izvērtēt iespēju lauzt līgumu ar operatoru pamatoja L.Mūrniece. Parasti uz ugunsgrēku braucot viena vai divas mašīnas, bet uz Mazsalacas pļavu bija izbraukušas visas vietējās brigādes mašīnas, domājot, ka noticis kas bīstams. “Atbildības sajūta ar kādu cilvēki piegāja šim notikumam nav izvērtējama naudā. Ne visu var nopirkt par naudu,” viņa uzsvēra pretenzijas pret uzņēmuma reklāmas pasākumu.

Policija nolēmusi neprasīt morālo kompensāciju no uzņēmuma un ministre to respektēšot. “Šis ir principa lieta [lauzt līgumu] un jāpiekrīt policistiem, ka nenolaidīsimies tik tālu, lai prasītu kompensāciju.”

Iekšlietu ministrija nav vienīgie, kas protestējot pret notikušo, vairs nevēlas būt šīs kompānijas klienti.  

Arī laikraksta Kultūras Forums galvenā redaktore Inga Šteimane otrdien paziņojusi, ka atsakās no Tele2 pakalpojumiem un pāriet pie cita operatora. Viņas klienta stāžs Tele2 tīklā ir vairāk nekā 12 gadi.

“No turpmākas sadarbības mani attur vardarbības sentiments, ar ko savā reklāmā nebaidās asociēties Tele2. Esmu pārsteigta un sašutusi par to, ka Tele2 spēj nicīgi manipulēt ar cilvēku uzmanību, bet pilnīgi nepieņemams man ir reklāmas tēls, kas imitē un izskaistina atbildības uzņemšanos par terora aktu. Es turpmāk nevēlos pirkt pakalpojumus no uzņēmuma, kam šādu mērkaķošanos patīk saukt par “daļu no savas komunikācijas”, paziņojumā raksta laikraksta galvenā redaktore.

Viņa norāda: apgalvojums, ka ar Mazsalacas bedri Latvijā beidzot notiek kaut kas radošs un interesants, izklausās kā jēgu zaudējuša provinciālisma triumfs ja ne pa īstam, tad vismaz, spēlējoties ar informatīvo lauku, piedzīvot īstu katastrofu stāstus...” Uzņēmuma mārketingu I.Šteimane vērtē kā infantilu.

Portāla Diena.lv uzrunātie Tele2 korporatīvie klienti, kas savulaik operatora pakalpojumus slavējuši reklāmās, patlaban neplāno pārtraukt attiecības "meteorīta" lietas dēļ.

Valmieras stikla šķiedras valdes priekšsēdētājs Andris Oskars Brutāns teica, ka uzņēmums arī telekomunikāciju jomā strādā ar diviem piegādātājiem, lai kontrolētu izmaksas un iegūtu labāko piedāvājumu. Arī šajā gadījumā uzņēmums esot gan Tele2, gan Latvijas Mobilais telefons klients. Tomēr gadījums ar meteorītu, kas izrādījies Tele2 reklāmas akcijas sastāvdaļa, sadarbību neietekmēšot un uzņēmums turpinās strādāt ar abiem operatoriem. "Pagaidām līdzšinējā sadarbība ir bijusi vieksmīga, meteorīts ir tāda jaunekļu… nu jā, vienvārdsakot, tas neiespaidos," teica A.O.Brutāns.

Arī Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs teica, ka viņam piemīt humora izjūta, tāpēc viņš uz šādām lietām skatoties ļoti saprātīgi. "Nevienam nav nodarīts kaitējums, tieši otrādi – Tele2 palīdzējis pievērst uzmanību tam, ka ziņas par dabas parādībām valstī neviens nepārbauda, iespējams, tāpēc arī šāda Iekšlietu ministrijas reakcija." Viņš puspajokam izteicās, ka ministrei Lindai Mūrniecei šajos grūtajos laikos, iespējams, pietrūkst humora izjūtas un visas domas aizņem budžets. Arī ārvalstīs, pēc asociācijas pārstāvja domām, tas drīzāk nevis parādīs, kā tautu izdevies apmuļķot, bet gan to, ka latviešiem piemīt arī kāda humora izjūta.

Producentu grupas Beta Fakts direktors Juris Grave atzina, ka pagaidām uzņēmums nekādus soļus nespers, jo ir jāsaprot, kā pret šo attiecas Tele2 vadība. "Nevaram pateikt, cik tas iespaidos mūsu sadarbību, tik strikti kā valsts iestādes mēs nereaģēsim, jo tas nav vērsts tieši pert mūsu sadarbību. Neasprātīga lieta, kā sevi pozicionēt. Tele2 pārāk daudz trūkumu iekšīenē, ko var novērst, savus spēkus racionāli izmantojot. Tie sakari nav tik augstā līmenī, lai kosmiski sevi reklamētu," norādīja uzņēmuma pārstāvis. J.Grave teica, ka uzņēmums morāli neatbalsta šādu pasākumu, bet uzreiz netiks "strebts karsts" un lauzts līgums. "Gribam saprast viņu komentārus, ja tie būs adekvāti, turpināsim strādāt."

Jau vēstīts, ka pēc šībrīža aprēķiniem inscinējums par meteorīta nokrišanu Mazsalacas novadā iekšlietu struktūru darbiniekiem izmaksājis 3000 latu, bet armijai 10 000 latu. "Mēs to visu kompensēsim, valsts nauda šeit nebūs iesaistīta, to es varu garantēt," uzsvēra uzņēmuma pārstāvis Jānis Spoģis.

(pievienota 11.rindkopa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas