Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Tiesnešiem un prokuroriem izmaksās vienreizēju sāpju naudu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
as
a
juristi aizlidojuši kosmosā... kāda tiesiskā paļāvība, ja runa ir par to, cik valsts kopumā var nopelnīt un izmaksāt algās, ņemot vērā ka naudu vajag visiem! jāsaprot, ka ekonomikas procesiem uz tādām tiesību zinātņu konstrukcijām vnk mīksto uzlikt, un ja ekonomika krīt, tad naudas nav, vienalga uz ko lai arī nepaļautos. tiesiskā paļāvība ir adekvāta, ja runā par to, ka likuma ietvaros nenotiks mētāšanās ar principiālām lietām. piemēram, tas kas ir sodāms šodien, pie līdzīgiem apstākļiem būs sodāms arī rīt, vai otrādi. resp., runa šeit ir par to, ka tās vērtības, kuras realizē ar tiesību palīdzību paliek relatīvi nemainīgas. bet uz kādas atsevišķs grupas (tiesnešu, pabalstu saņēmēju, ārstu, skolotāju, u.t.t.) labklājības nodrošināšanu pieaugošā progresijā tiesiskā paļāvība nekādi neattiecas, protams, ja vien mēs nepieņemam, ka valsts pamatuzdevums un galvenā vērtība ir nodrošināt šiem slāņiem labklājību par katru cenu (pat tad, ja valsts budžets to īsti nepavelk).
zex
z
Maigi,aizplīvuroti teikts, ne jau sāpju naauda,....būtu pakaļas atsēdējuši siltās telpās, pareizākai tiesneši i tie lielākie bada kāši....Parastāi mirstīgais paņēma KREDITU bankā lielākais 30 000 toties,badakāši,rīmas tiesneši,.... 300 000 un pat pāri !?!?
Šutka!
Š
Pirmajām vajag maksāt tām, kuras no Tenerifes pārbrauks. Tur meičas būs patērējušās, naudiņu vajadzēs, tomēr svētki nāk. Un lai viņām gaiša taciņa pie medmāsām.
Jēpītis
J
Tās neatkarīgās varas galvas sapūst viena pēc otras.
SC
S
Urā, Čepāne savai bijušajai radiniecei, šķirtā 'vīra māsai arī " izsita " savu labumu... Nu vai nav jauki? Abas varēs Ziemassvētkos satikties, sabučoties un apspriest kādas rebes vēl varētu sabīdīt uz nodokļu maksātāju rēķina...
Justs
J
nožēlojami, vara, nožēlojami1 Ar interesi vērošu, ko tiesneši darīs, jo es šādu žestu vērtēju kā varas iedomātu iespēju izvairīties no sprieduma izpildes. Būs interesanti, vienīgi tiesnešiem tas nu gan ir pazemojoši-iedos simboliski 100latus un okei, atzīs, ka Godmanis un Co rīkojās likumīgi!
bezdarbnieks
b
Es arī gribu sāpju naudu! Kapēc man neviens neko nemaksā?! Man un maniem bērniem arī ēst gribas. "Vienlīdzīgās" cūkas par darbošanos kā pa ķēki dabūs vēl labi pamieloties. Atšaut mau....
Es
E
Neatceros ,ka arī attiecībā uz tiesas darbiniekiem būtu kāds Satversmes tiesas spriedums,tā ka no kompensācijas-nekā.
sena paruna
s
suņi rej, bet karavāna iet tālāk
es
e
ST spriedumam šinī gadījumā nav nozīmes. Ievērojot tiesiskās paļāvības principu, arī tiesu darbiniekiem būtu jāparedz kompensācija, ņemot vērā iepriekš veikto algas samazinājumu.
solvita
s
vai viņi vērsās ST?
es
e
un kā ar sāpju naudu tiesu darbiniekiem?
skolotājs
s
domāju, ka šīs profesijas pārstāvim vajadzētu runāt nevis par "tā grāmata", bet saukt Orvela"Dzīvnieku ferma", citādi tā jočīgi sanāk un nav brīnums par mūsu valsts izglītības līmeni...
skolotāja
s
Kāpēc nevienam no mums neizmaksāja nekādu sāpju naudu- ne tad, kad samazināja algas uz pusi, ne tad, kad atbrīvoja no darba. Kur palika tā grāmata par to, ka visi ir vienlīdzīgi, bet daži vienlīdzīgāki. Nācies dzirdēt, ka komunistu laikos tā esot bijis- nu tik traki nebija gan.
uts
u
valsts ar to pašu ir pateikusi, ka pret tiesnešiem nav izturējusies godīgi un atbilstoši likumam-akurāt kā teikusi Satversmes tiesa! Kur tik tuvredzīgi juristi Saeimā un valdībā-tas taču nozīmē, ka nākošo tiesu tiesneši vinņēs ar garantiju! Un ja u valstij vēl būs jāmaksā sods-no kura kabatas-Čepānes, Štokenberga, .... to piedzīs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas