Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Vienotība: Par Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtības maiņu ir jāizlemj referendumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautrais
j
.. no kura laika zaudētājs diktē noteikumus..pie tam laiks saukt Vienotību pie atbildības par "nemkulīgu" darbu.. un ekonomikas bremzēšanu..
b2
b
Saeimas reformai bus daudz pretinieku, piemeram oligarhiem un jasaka ari Maskavai ir daudz vieglak kontolet 1 saeimu bet jau 2 palatas parlamenta grutak piekukulot. Logiski ka Maskavas speki un vietejie oliharhi bus kategoriski pret. Prezidents ka paradija gadijums ar balsu zagli Zatleru faktiski nekalpo Latvijas inereses bet Krievijas intereses, un izskatas ka nav mehanisma ka nodrosinat prezidenta kalposanu latviesu laba tagad mes zinam ka pirms velesanam var solit bet pec velesanam izdarit tiesi preteji solijumiem.
b2 >>Jope
b
bet kur jums ir garantija ka tautas velets prezidents neizdara to pasu ko kangars Zatlers?
Jope
J
Tas tacu ir skaidris ikvienam izglitotam, sapratigam, patstavigi domajosam cilvekam, kurs ir demokratiski domajos, ka Latvija przidents ir jaievel Latviajs pilsoniem. Sis bardaks, korupcija, bledibas kadas notika ar Ulmana, Freiberga, Zatlera iestumsanu Rigas pils ir pieradijis, ka sie gadijuma cilveki, kuri ir aprobezoti, nepiemeroti sadam amatam ir novedusi tautu neiedomajama nabadziba un Latviju bankrota, tads ir rezultaus un makas par so smerdelu Ulmana, Freiberga, Zatlera stumsanu prezidenta amota. Cienisim pasi sevi ka Latviajs pilsoni un uzticesimies un prasisima atbildibu no tiem kurus mes ievelesim augstajos amatos. Patlaan Latvia, pedejos 20. gadus, ir brismigak ka padomju laikos, zemas kvalitatec cilveki, neizglitoti, pielideji, zagli, korumpanti, aprobezoti radijumi iemem augstus amatu sun ka rezultas ir Latvijas valsts ir novesta bankrota, taua nabadziba, bada, bezceriba.....
Bille
B
Tur jau tā lieta, ka Latvijas vēlētājs nav saprātīgs, patstāvīgi un demokrātiski domājošs. Latvijas vēlētājam vajag laimes lāci vai princi baltā zirgā, kas rīt ap brokastlaiku aizved uz leiputriju. Turklāt laimes lāci var gaidīt pašam guļot uz krāsns. Laimes lāču konkursos pie mums parasti vinnē tie, kam ir vairāk naudas reklāmām.
  • 0
  • 0
Ilmārs
I
Uzmanības novēršanai no nepieciešamības mainīt vēlēšanu un nodokļu sistēmu!
Paldies!
P
Tiešu valsts prezidenta vēlēšanu no tieši partiju izraudzītiem kandidātiem?
Tieši tā>Mažoritāro vēlēšanu sis
T
Mažoritāro vēlēšanu un progresīvo nodokļu sistēmu,kā minētajās Francijā,Itālijā,Slovēnijā,Spānijā,Anglijā,ASV,Kanādā,Austrālijā,Jaunzēlandē,Indijā,Indonēzijā,Ēģiptē,Ganā,Dienvidāfrikā un daudzās citās valstīs!
balelins
b
Diskusija ir vajadziga, jo musu nelaimju celonis ir nevis zagli bet musu saeima un prezidents kas faktiski strada zaglu intereses un pienem zagliem velamus likumus. Si situacija ir izdeviga ari Maskavai kurai izdevas uzpirkt daudzus saeimas deputatus un pat bijuso valsts prezidentu Zatleru.
JĀMAINA PATI VĒLĒŠANU SISTĒMA
J
"Tauta nevar atļauties uzturēt Saeimu un deputātus,kas nav atbildīgi tās priekšā arī starpvēlēšanu periodā,sēžot tur desmitiem gadu,pat ne reizi neuzkāpjot tribīnē.Saeima nav stipendija populāriem komponistiem un sportistiem.Izeja ir mažoritārā sistēmā,sadalot Latviju 100 vienmandāta apgabalos ar aptuveni 10 000 vēlētājiem katrā,kur kandidāts uzstājas,tiek ievēlēts,atbild vēlētāju priekšā un var tikt priekšlaikus atsaukts.Tas izskaudīs rīdzinieku kandidēšanu vairākos apgabalos vienlaikus,piespiedīs deputātus pastāvīgi,centīgi strādāt savos apgabalos un Saeimā panākt to attīstības finansēšanu." Skat.""Tautas varas atjaunošanai Latvijā jāmaina līdzšinējā valsts orientācija",Juris Bojārs,profesors,Dr.,Jur.,LZA akadēmiķis,Latvijas Avīze,2007.gada 27.novembris.
Mažoritāro vēlēšanu sistēmu Latvijā
M
Latvijā ir jāievieš mažoritāro vēlēšanu sistēmu-kā Francijā,Itālijā,Slovēnijā,Spānijā,Lielbritānijā,ASV,Kanādā,Austrālijā,Jaunzēlandē,Indijā,Šrilankā,Pakistānā,Indonēzijā,Ēģiptē u.t.t. "Mums beidzot ir jāatsakās no partiju monopola kandidātu izvirzīšanā un jāpāriet uz mažoritāro vēlēšanu sistēmu."Lai arī vēlētāji sarakstā konkrētam uzvārdam var pielikt plusus vai mīnusus,viņi var balsot tikai par pašu partiju veidotu sarakstu. Partiju saraksti tiek aizpildīti galvenokārt ar pilnīgi nepazīstamiem cilvēkiem,par kuriem nevienam,izņemot varbūt kandidāta nejaušam paziņam,vai ģimenes loceklim,nekad ne prātā nenāktu balsot.Bet saraksta stratēģiskajās vietās izvietotas preses un profesionālu tēlu veidotāju uzpūstas"lokomotīves"un jau minētie,tautā populārie cilvēki: komponisti,aktieri,sportisti.Bez tam,5% barjeru pārvarējušās partijas (atkal viena barjera,kas ir pretrunā ar Satversmes 6.punktā uzsvērto proporcionalitāti) savā starpā sadala arī aiz barjeras palikušo partiju vietas.Līdz ar to neviens vēlētājs nevar pateikt,kurš konkrēti ir viņa ievēlētais pārstāvis,no kura viņš varētu prasīt atbildību vai vismaz sazināties.Lai kā arī deputāti nerīkotos,Satversmes 14.pants nosaka: "Vēlētājs nevar atsaukt atsevišķus Saeima locekļus". Ievēlēt deputātus ir neparasti viegli,bet atsaukt praktiski neiespējami.Tātad,vēl viena asimetrija,kas pretrunā ar demokrātijas garu un atbildības principu." Skat."Ja nereformēsim vēlēšanu sistēmu Latvija kļūs banānu republika",Jānis Streičs,Izklaide TV,2011.gada 22.jūnijs. Vai tad balsošana par partiju izraudzītiem kandidātiem,būs tautas vēlēts prezidents?
dddd
d
Valsti ir vajadzigs parlaments kas sastav no divam dalam. No valsts drosibas viedokla lai atkal Maskavas uzdevuma kada krievu banda nemegina parnemt varu, ka tas nupat gandriz notika ar Maskavas SC. Mes redzam ko sastradaja Zatlers tatad prezidenta intitucija nav vajadziga lai nakotne nenotiktu tas pats kas ar Zatleru bus mums maciba. Tautas veletam jabut: 1) Valsts kontrole. 2) Muitas prieksnieks 3)KNAB prieksnieks.
Gunars
G
Gadijums ar Kangaru Zatleru pierada ka prezidenta institucija ir jalikvide. Kur ir garantija ka tauats velets prezidents neizdara to pasu ko Zatlers? Tada garantija nav. Mums ir steidzigi japariet uz augspalatas un apakspalatas sistemu saeima.
x
x
Musu problema ir ta ka mes aizraujamies ar prezidentiem kas viegls merkis naidigu valstu specdienestiem, gadijums ar Zatleru to labi pierada.
NOST AR PREZIDENTU
N
NAV VAJADZIGS! Mes zinam kas notika ar Karli Ulmani ka vienu cilveku Stalins piespeda kapitulet, Zatlers kas izradas strada Maskavas laba bet 4 gadus veiksmigi slepa no sabiedribas, Berzins bijusais komunists, MUMS IR VAJADZIGS 2 PALATU PARLAMENTS(SAEIMA) kapec? pienemsim ja kadreiz krievi tomer parnem varu viena palata mums rezerve ir otra palata, nebus situacija ka tagad ja SC parnem varu mes uzreiz noklustam Maskavas kontrole..
superman supertev
s
Varēja tak vēlēšanās vnk nobalsot "par prezidentālu rep." un lieta darīta! Nē, šiem ka tik naudu izšķērdēty, tie ref. laikam reta iespēja piebāzt kabatas arī pašiem...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas