Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Vienotība vēlas atgriezties pie divpusējām sarunām ar ZRP

Vienotība aicinās Zatlera Reformu partiju (ZRP) rīkot divpusējas ekspertu grupu tikšanās programmatisko jautājumu apspriešanai, nevis paralēlas diskusijas vairāku politisko spēku starpā, kā to rosinājusi ZRP.

To žurnālistiem ceturtdien pēc Vienotības ārkārtas valdes sēdes paziņoja apvienības līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa arī noraidīja izskanējušo informāciju par Vienotības iespējamo palikšanu opozīcijā, piebilstot, ka tas nekad nav apspriests.

Premjers Valdis Dombrovskis žurnālistiem uzsvēra, ka svarīgas ir tieši divpusējas tikšanās tādu programmatisku jautājumu apspriešanai kā nodokļu politika, augstākās izglītības reforma un tautas vēlēts prezidents, īpaši starp Vienotību un ZRP.

"Būtiski, ka Vienotība ZRP redz kā ideoloģiski tuvāko spēku," sacīja Dombrovskis.

Āboltiņa informēja, ka aicinās nākamās nedēļas sākumā tikties abu partiju jaunievēlētajām Saeimas frakcijām, lai runātu par nākamās koalīcijas modeļiem.

Vienotības valde arī lēmusi premjeram Dombrovskim sniegt plašāku mandātu kā Vienotības sarunu risinātājam šajos blokos. Apvienība šajās sarunās virzīšot plašu ekspertu loku.

Vienotība arī turpinās uzstāt uz Dombrovski kā premjeru, jo laikā, kad tiek runāts par iespējamo otro krīzes vilni, būtiski, lai valdību vada pieredzējis politiķis, piebilda Āboltiņa.

Uz jautājumu, kā Vienotība vērtē ZRP divpusējās tikšanās ar Saskaņas centru, Āboltiņa tieši neatbildēja, norādot, ka konkrēti šis jautājums tiks pārrunāts piektdien divpusējās tikšanās laikā ar ZRP.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partijas un Saskaņas centra izvirzītie eksperti ceturtdien bez Vienotības pārstāvju klātbūtnes sanāca uz pirmo ekspertu darba grupas sēdi, lai diskutētu par ekonomikas jautājumiem.

ZRP viens no ekspertu grupas dalībniekiem Roberts Ķīlis pastāstīja, ka lietišķā sarunā par ekonomikas un finanšu bloka jautājumiem ZRP pārstāvji izklāstījuši savu redzējumu par nodokļu jautājumiem, tostarp nodokļu samazināšanas iespējām, un uzklausījuši arī SC pārstāvju viedokli.

Uz jautājumu, kāpēc ekspertu darba grupā nav iesaistīti Vienotības pārstāvji, Ķīlis atbildēja, ka ar šīs partijas izvirzītajiem ekspertiem tikšanās bijusi plānota jau trešdien, taču kādu "Vienotības" pārstāvju iebildumu dēļ tā atcelta. Par to, kā ZRP un "Vienotība" sastrādāsies ekspertu darba grupās, paredzēts runāt piektdien abu partiju divpusējās tikšanās laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas