Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vienotības kandidātu sarakstos būs divi biedrības Progresīvie pārstāvji

Apvienības_ Vienotība _deputātu kandidātu sarakstos gaidāmajās Saeimas vēlēšanās būs divi biedrības Progresīvie pārstāvji.

Pirmdien Vienotība parakstījusi sadarbības līgumu ar biedrību Progresīvie.

"Pagājušajās Saeimas vēlēšanās panākumus Vienotības Zemgales sarakstā guva sociāldemokrāts Atis Lejiņš. Es novēlu tiem Progresīvo pārstāvjiem, kas mūsu rindās startēs turpmāk, gūt vismaz tikpat labus panākumus," parakstot līgumu norādīja Vienotības līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

"Progresīvo mērķis ir veidot Latviju par Skandināvijas modeļa valsti ar spēcīgu demokrātiju un vispārēju labklājību, tomēr šādu Latviju izveidot var tikai tad, ja valsts atgūst vispārēju iedzīvotāju uzticību. Lai šo uzticību atgūtu, politikā ir jāstiprina godīguma, atbildības un taisnīguma principi un ne tikai partiju priekšvēlēšanu programmās un uz papīra, bet dzīvē ar savu piemēru. Vienotība ir politiskais spēks, kas ir vistuvāk šo ideju realizācijai," parakstot līgumu, norādīja biedrības Progresīvie  priekšsēdētājs Ansis Dobelis

"Bez tiesiskuma valsts pārvaldē, ne mazāk svarīgs ir sociālais taisnīgums un sabiedrības savstarpējā solidaritāte. Ja cilvēki jutīs, ka valsts par viņiem rūpējās un nodokļi tiek iekasēti taisnīgi, valsts vadītāji nepiekopj dubultos standartus godīguma jautājumā, tad valsts budžets pieaugs. Šādas politikas neatņemam sastāvdaļa ir progresīvas nodokļu sistēmas izveide, kam atbalstu pauduši arī daudzi Vienotības biedri," uzsvēra Dobelis.

"6.augustā dibināmā partija Vienotība ir atvērta valstiski domājošiem, godīgiem un profesionāliem sabiedrības pārstāvjiem. Politikai jākļūst daudzskaitlīgākai un kvalitatīvākai. Tā ir pilsoniskas sabiedrības brieduma pazīme, tādēļ partijas rindās tiek aicināti demokrātiski, nacionāli orientēti pilsoniskās sabiedrības pārstāvji, lai līdzdarbotos gan nacionālā, gan reģionu līmenī, ievērojot kopīgas pamatvērtības – nacionālu valsti, sociāli atbildīgu tirgus ekonomiku, tiesiskumu un arvien ciešāku Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā un NATO," norādīja Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Biedrība Progresīvie saskaņā ar noslēgto līgumu deleģēs divus pārstāvjus Vienotības deputātu kandidātu sarakstā - biedrības vadītāju Ansi Dobeli - Kurzemes vēlēšanu apgabalā un biedrības valdes locekli, Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centra direktoru Ervinu Labanovski – Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas