Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zalāns: Dombrovskis uzkāpis uz ZZS kājnieku mīnas skolēnu autobusu lietā

Premjers ir uzkāpis uz ZZS kājnieku mīnas skolēnu autobusa iepirkuma lietā, uzskata pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), kuram šodien jāsniedz paskaidrojumi premjeram Valdim Dombrovskim (JL) par autubusu iegādi.

“Premjers ir uzkāpis uz ZZS sagatavotas kājnieku mīnas, jo visa viņa vēstule ir balstīta uz viena pretendenta iebildumiem, ko attiecīgi pārstāv konkrēta partija,” šorīt LNT sacīja E.Zalāns. Pēc E.Zalāna norādītā ZZS pārstāv vietējā ražotāja AMO Plant intereses.

Viņš nenoliedza, ka viens no iemesliem, kāpēc šim projektam pievērsta tik liela uzmanība, varētu būt arī tāds, ka arī Jaunā laika priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas vīra firma nodarbojas ar autobusu tirdzniecību, "līdz ar to Solvitai Āboltiņai varētu būt interese par šī konkursa iznākumu".

Jau vēstīts, ka šobrīd izsludināts iepirkums autobusu iegādei, bet vairāki uzņēmēji uzskata, ka konkurss ir jāaptur tehniskās specifikācijas dēļ, kas, viņuprāt, varētu būt konkrēta piegādātāja interesēs. Skolēnu autobusu iegādi finansē Šveices valdība. Nevajag apdraudēt labu projektu, teica E.Zalāns.

Viņš uzsvēra, ka iepirkumam speicifikācijai piekritusi Šveices valdība, tāpēc premjera iejaukšanos viņš uzskata par nepamatotu. Mēģināt to politiski ietekmēt, manuprāt, tas Latvijas politiskajā vēsturē ir pirmais šāds gadījums, sacīja E.Zalāns. Šī iemesla dēļ aģentūras vadītājs ir vērsies prokuratūrā. 

Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktors Māris Krastiņš (TP), kura iestāde ir atbildīga par skolēnu autobusa projektu, ceturtdien vērsās Ģenerālprokuratūrā, lūdzot izvērtēt, vai premerja pieprasījums pēc informācijas nav politisks spiediens uz uzsākto iepirkuma procedūru. V.Dombrovskis pieprasījis papildus informāciju no E.Zalāna un finanšu ministrs Einara Repšes (JL) par autobusu iepirkumu, norisi, pretendentiem noteiktajām prasībām un tehniskajiem parametriem, kas var būtiski ierobežot iespējamo piedāvājumu dažādību.

Jāpiemin, ka tehniskā specifikācija arī paredz, ka autobusiem jābūt oranžā krāsā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas