Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Zatleram uz Maskavu jābrauc, bet ar saviem uzstādījumiem, uzskata Ulmanis

Pašreizējam Valsts prezidentam Valdim Zatleram uz Uzvaras dienas svinībām Maskavā vajag braukt, bet uz Maskavu jābrauc ar savu konkrēto stāju, šādu viedokli ceturtdien intervijā LTV raidījumā_ 100.pants _pauda eksprezidents Guntis Ulmanis.

Viņaprāt, uz Krievijas galvaspilsētu jābrauc nevis ar prasībām, bet ar saviem uzstādījumiem, savu skaidrojumu, savu viedokli, saviem uzskatiem par to, kas tad īsti ir Otrais pasaules karš un kā tas beidzās.

Eksprezidents apšaubīja, ka V.Zatleram tiks dota iespēja sniegt savus skaidrojumus, jo "svētki ir svētki", tomēr, viņaprāt, to var parādīt. Ir iespējas un līdzekļi, kā to var parādīt un kā var uzskatāmi pateikt, ka mēs respektējam šo situāciju, kas ir šobrīd pasaulē, bet mēs nekad nevarēsim atzīt vienu otru lietu, kas ir bijusi pagātnē, bet par to nerunāsim, skaidroja G.Ulmanis.

Viņš gan atzina, ka viņu mulsinot pēdējo dienu uzstādījumi, ka Maskavā tiks ļoti plaši reklamēti Staļina portreti. "Šis jautājums, manuprāt, ir diezgan kontroversāls, un šinī gadījumā ir ļoti jāpadomā mums."

Vaicāts, kā kopš viņa prezidentūras laikiem mainījušās abu valstu attiecības, G.Ulmanis pauda viedokli, ka attiecības ar Krieviju pēdējos piecos gados nav piedzīvojušas lielas pārmaiņas pa labi vai pa kreisi, ja neskaita atsevišķus gadījumus, piemēram, kravas automašīnu stāvēšanu pie robežas vai citus konfliktus. Savukārt pēdējā gada laikā viņam radusies sajūta, ka attiecības starp Krieviju un Latviju iet uzlabošanās un labākas sadarbības virzienā.

Jau vēstīts, ka V.Zatleru uz 9.maija svinībām Maskavā uzaicināja Krievijas premjers Vladimirs Putins, un Latvijas prezidents šo uzaicinājumu arī pieņēma. Vēlāk, skaidrojot savu lēmumu, V.Zatlers norādīja, ka tādējādi vēlas parādīt Latvijas briedumu. Viņš uzsvēra, ka Latvijā ir sabiedrības daļa, kas šo notikumu svin 9.maijā, tādēļ sabiedrības sašķeltības pārvarēšanai ir jāveicina vēstures pētniecība un brīvas diskusijas par aktuāliem vēstures jautājumiem.  Politiķiem, akadēmisko aprindu un tautsaimniecības pārstāvjiem ir jāaicina Latvijas sabiedrība uz atteikšanos no revanša vēstures jautājumos, uzskata V.Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas