Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Zatlers: Latvija ilgtermiņā ir ASV stratēģiskais partneris

Latvija ilgtermiņā ir ASV stratēģiskais partneris un cer, ka ASV klātbūtne Baltijas jūras reģionā arī nākotnē būs tikpat aktīva, tikšanās laikā ar ASV senatoru delegāciju pauda Valsts prezidents Valdis Zatlers.

V.Zatlers trešdien tikās ar Arizonas štata senatoru Džonu Kailu, Viskonsīnas štata senatoru Ronu Džonsonu, Alabamas štata senatoru Džefu Sešenu un Aidaho štata senatoru Maiku Kreipo, lai pārrunātu Latvijas un ASV divpusējās attiecības, ekonomisko un militāro sadarbību, enerģētikas politiku un Austrumu partnerības jautājumus, portālu Diena.lv informēja Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

“Mēs esam ieinteresēti turpināt ciešo politisko dialogu un militāro sadarbību ar ASV,” sarunā skaidroja Latvijas Valsts prezidents. V.Zatlers arī uzsvēra, ka nozīmīgs panākums ir aizsardzības plānošanas un militāro vingrinājumu aktivizēšana Baltijas valstīs, tādējādi iedzīvinot NATO 5.pantu. ASV senatori augstu novērtēja Latvijas dalību Afganistānas misijā.

Tikšanās laikā senatori interesējās par Latvijas pieredzi un pasākumiem, ko Latvija veikusi ekonomiskās krīzes mazināšanai, ņemot vērā, ka arī ASV pašlaik notiek ļoti asas budžeta debates.

Valsts prezidents uzsvēra arī nepieciešamību palielināt abu valstu ekonomisko sadarbību un atzīmēja vizītes ASV pozitīvos rezultātus.

Sarunā ar senatoriem tika pārrunāti enerģētikas jautājumi un reģionālie enerģētikas projekti, tajā skaitā arī sašķidrinātās gāzes (LNG) termināla būvniecība Latvijā. Valsts prezidents informēja senatorus par vizītes laikā ASV notikušajām sarunām par slānekļa gāzes ieguves kompānijām un izpētes iespējām Latvijā.

V.Zatlers ar senatoriem apsprieda arī Eiropas Savienības Austrumu partnerības projektu un Latvijas redzējumu par tālāko sadarbību ar šīm valstīm. Sarunas gaitā tika pārrunāta arī Latvijas attiecību attīstība ar Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas