Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Jaunie īpašnieki ar apsardzi pārņem Ala Hostel ēku Vecrīgā

Piektdien Vecrīgas jauniešu viesnīcas "Ala Hostel" ēku Audēju ielā 11 pārņem jaunie īpašnieki kopā ar apsardzes darbiniekiem. 

Kā pastāstīja jauno īpašnieku SIA "Relocation" pārstāvis Uldis Papāns, "Ala Hostel" ēka tika iegādāta 2009.gadā izsolē, kuru vecie īpašnieki - SIA "Audēju nami" - bija zaudējuši, nespējot norēķināties ar banku.

Divu gadu laikā jaunie īpašnieki ar vecajiem nav spējuši rast risinājumu par tālāko sadarbību, jo vecie īpašnieki nepiekrita darījuma nosacījumiem un iesniedza prasību tiesā, kā rezultātā Augstākā tiesa lēma par labu SIA "Relocation". Tādēļ šodien pie ēkas ieradušies aptuveni desmit apsardzes firmas darbinieki kopā ar tiesu izpildītāju un neļauj ēkā nevienam ieiet, lai netiktu bojātas mantas, kas atrodas iekšā.

Pie ēkas bija ieradušies arī Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvji, kuri noskaidroja situāciju, uzrakstīja aktu par faktu un devās projām.

"Ja 15 dienu laikā mums neizdosies vienoties ar vecajiem īpašniekiem, mums būs tiesības šo ēku pārņemt pilnībā, taču patlaban vien sargājam to, lai tur esošās mantas, piemēram, datori, flīzes un citas lietas, netiktu iznestas ārā. Panākta vienošanās, ka klienti tiks pārvietoti uz citām naktsmītnēm. Ja kāds no klientiem vēlēsies ieiet ēkā un paņemt savas mantas, tad mēs to ļausim tikai pēc tam, ja viņi pierādīs, ka tās ir viņu, un tas notiks tikai mūsu pārstāvju pavadībā," sacīja jauno īpašnieku pārstāvis.

Papāns klāsta, ka patlaban SIA "Relocation" vēlas tikties ar vecajiem īpašniekiem, kas ir SIA "Audēju nami", un uzņēmuma pārstāvi Antru Poču, lai iespējami ātrāk vienotos par ēkas pārņemšanu. Savukārt ar ēkā izvietotās jauniešu viesnīcas un kafejnīcas SIA "Gatera" pārstāvjiem jaunie īpašnieki izteikuši gatavību pēc ēkas pārņemšanas pārrunāt iespējamo tālāko sadarbību.

"Šeit tomēr ir jau strādājošs hostelis un kafejnīca, un kādēļ gan jaunajiem īpašniekiem būtu jāizliek viņi no telpām, ja ir iespēja noslēgt jaunu līgumu un varbūt saņemt regulārus ienākumus," atzīmē Papāns. Tomēr noteikto 15 dienu laikā telpas apmeklētājiem nebūs pieejamas, lai neradītu kādus zaudējumus līdz brīdim, kamēr nebūs panākta vienošanās ar SIA "Audēju nami".

Kā pastāstīja mājas apsaimniekotāju SIA "Gatera" pārstāvis Aleksejs Burdeiko, arī viņi būtu gatavi turpināt sadarbību ar jauno ēkas īpašnieku. Tāpat Burdeiko apsvērs iespēju lūgt vecajiem mājas īpašniekiem pēc iespējas ātrāk vienoties ar jaunajiem, lai jauniešu viesnīcas un kafejnīcas darbību varētu turpināt.

Pēc Burdeiko teiktā, patlaban viesnīcā atrodas arī klienti, taču viņš nezināja, cik daudz. Pēc jaunajam īpašnieku pārstāvim pieejamās informācijas, ēkā klientu nav, un neviens arī no viesnīcas nav lūdzis kādu no viesiem pārvietot uz viesnīcu "Karavella", kurā SIA "Relocation" nepieciešamības gadījumā to piedāvājis izdarīt par saviem līdzekļiem.

Kā liecina informācija Augstākās tiesas mājaslapā, šī gada 13.septmebrī Civillietu tiesu palātā izskatīts pieteikums par ieinteresētās personas pieaicināšanu zvērinātas tiesu izpildītājas Aijas Kalniņas pieteikumā par izsoles akta apstiprināšanu ar ieinteresētajām AS "Norvik banka", Pašvaldības ieņēmumu pārvaldi, SIA "Relocation" un parādniecēm SIA "Audēju nami" un SIA "SPS-UNE". Augstākā tiesa zemākas instances - Rīgas apgabaltiesas - lēmumu atstāja negrozītu un sūdzību noraidīja.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja jauno ēkas īpašnieku pārstāvis Papāns, līdz plkst.14.30 SIA "Audēju nami" pārstāvji notikuma vietā nav ieradušies.

"Rīta pusē ieradās divi ārvalstu viesi, kuri bija apmetušies viesnīcā un kuriem līdz šodienas plkst.12 bija jāizrakstās. Atļāvām viņiem paņemt savas mantas. Kopā ar viesnīcas darbiniekiem konstatējām vēl četras vai piecas rezervācijas, ar viņiem viesnīcas pārstāvis sazinājās un piedāvāja "Karavella" pakalpojumus. Tāpat panācām vienošanos ar līdzšinējiem nomniekiem, ka šodien viņi uzrakstīs savus priekšlikumus tālākai sadarbībai, kuras nodošu jaunajam īpašniekam, bet pēc mājas pārņemšanas sēdīsimies pie kopīga sarunu galda un mēģināsim panākt abpusēju vienošanos," sacīja Papāns.

Ar SIA "Audēju nami" pārstāvjiem biznesa portālam "Nozare.lv" nav izdevies sazināties.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija, SIA "Relocation" dibināta 2009.gada 16.martā, un tās pamatdarbība saistīta ar nekustamo īpašumu darījumiem, kā arī uzskaites, grāmatvedības, audita un revīzijas pakalpojumiem, konsultēšanu nodokļu jautājumos.

SIA "Gatera" reģistrēta 2007.gada 3.maijā, un šī uzņēmuma darbība ir nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Savukārt SIA "Audēju nami" dibināta 2005.gada 11.aprīlī un nodarbojas ar ēku uzturēšanas un ekspluatēšanas pakalpojumus, kā arī nekustamā īpašuma pārvaldīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas