Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Liela interese par iespēju pieteikties uz līdzfinansējumu bērnu apmeklējumam privātajos bērnudārzos

Pirmdien, sākoties pieteikšanās procesam uz pašvaldības līdzfinansējumu privātajos bērnudārzos, jau pirmajā dienā daudzi bērnu vecāki vērsušies Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā ar sev interesējošajiem jautājumiem."To, cik vecāku šodien pie mums ir vērsušies, ir grūti pateikt, taču visas dienas garumā darba ir bijis daudz.

Iespējams, ka ne visi vecāki, kuri šodien saņēma konsultāciju, nolems pieteikties uz pašvaldības līdzfinansējumu. Būtiski arī atcerēties, ka šim līdzfinansējumam vecāki var pieteikties visa gada garumā. Tāpat kā jūtam interesi no vecāku puses, tāpat nāk klāt arī privātie bērnudārzi, kuri vēlas iesaistīties šajā projektā. Patlaban mums jau ir 54 privātie bērnudārzi, kuri noslēguši sadarbības līgumu ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu," aģentūrai LETA atzina departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Indra Vilde.Jau ziņots, ka no 1. augusta iespējams pieteikties uz pašvaldības līdzfinansējumu bērniem, kuri apmeklē Rīgas administratīvajā teritorijā reģistrētu privāto pirmsskolas izglītības iestādi un vienlaikus stāv rindā uz pašvaldības bērnudārzu, informē Rīgas dome (RD). Vecāki, izstājoties no pašvaldības bērnudārzu rindas, varēs saņemt pašvaldības līdzfinansējumu 93 latu apmērā, bet atlikušais, privātās iestādes maksājums, būs jāsedz pašiem vecākiem – piemēram, par ēdināšanu vai interešu izglītības nodarbībām. Līdzfinansējums programmas apguvei privātā bērnudārzā tiks pieškirts tikai tad, ja bērna un vecāku dzīvesvieta vismaz gadu būs deklarēta Rīgā. Līdzfinansējuma programma attiecas uz jebkuru privāto bērnudārzu, kam ir licenzēta programma, portālu Diena.lv informēja Latvijas pirmsskolu biedrības valdes priekšsēdētāja Daina Kājiņa. Šobrīd RD Izglītības, kultūras un sporta departaments noslēdzis līgumu ar 53 privātajām izglītības iestādēm.Iesniegumu par līdzfinansējuma saņemšanu iespējams reģistrēt elektroniski interneta portālā www.eriga.lv, vai arī ierodoties apmeklētāju pieņemšanas centros un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā. Iesniegumi tiks izskatīti mēneša laikā un pēc līguma noslēgšanas nauda tiks pārskaitīta privātajai pirmsskolai, informē RD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas