Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīdzinieki nedēļas laikā ziņojuši par vairāk nekā 150 bedrēm Rīgas ielās

Rīgas domes Satiksmes departamenta pavasara akcijas Iedzīvotāj, informē par bedrēm Rīgas ielās! pirmajā nedēļā saņemti jau vairāk nekā 150 zvani par 170 vietām, kur bedres apdraud satiksmes drošību, informē departamenta pārstāve Ilze Dišlere.

Visbiežāk sūdzības saņemtas par bedrēm iekškvartālos, taču tiek ziņots arī par bedrēm uz maģistrālajām ielām un satiksmes pārvadiem, piemēram, par Kārļa Ulmaņa gatves pārvadu pār dzelzceļu, Salu tiltu, Biķernieku ielas posmiem, Aleksandra Čaka ielu, Juglas ielas posmiem.

Informācija par bedrēm iekškvartālos tiek apkopota un nosūtīta attiecīgās teritorijas izpilddirekcijai, savukārt par bedrēm uz maģistrālajām ielām - ceļu uzturētājiem.

Satiksmes departamenta speciālisti informāciju pārbauda un atbilstoši bedru atrašanās vietas nozīmīgumam un bīstamībai to apkopo, lai iespējami ātri varētu sākt remontdarbus. Visaptverošai bedru likvidēšanai pilsētas ielās nepieciešama pastāvīga diennakts gaisa temperatūra no 5 līdz 7 grādiem virs nulles, tāpēc patlaban tiek likvidētas tikai tās bedres, kas apdraud satiksmes drošību, skaidro I.Dišlere.

Kopumā ielu uzturēšanai un bedru remontam Rīgas domes 2012.gadā budžetā paredzētais finansējums ir 310 000 latu. Pērn šim nolūkam pieejamais finansējums bija 350 000 latu.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos Rīgas ielās un uz tiltiem bedres veidosies daudz straujāk, pat stundas laikā, un remonts būs nepieciešams daudz lielākā apmērā.

Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus turpināt informēt pa bezmaksas tālruni 80 003 600 par vietām, kur radušās bedres, norādot konkrētu vietu un adresi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas