Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Imantas hakeris Čalovskis pievērsies bedrīšu apkarošanai

ASV kibernoziegumos apsūdzētais Deniss Čalovskis, kuru no apcietinājuma Latvijā atbrīvoja pērn oktobrī, izveidojis nekomerciālu projektu stopbedres.lv, kura mērķis ir ātri un efektīvi nodrošināt komunikāciju starp sabiedrību un valsts institūcijām.Stopbedres.lv ir aplikācija, ar kuras palīdzību Rīgas iedzīvotāji varēs ziņot pašvaldībai par pamanītajām problēmām.

Tādā veidā, ieraugot bedri uz ceļa, cilvēks var to nofotografēt, augšupielādēt portālā stopbedres.lv (norādot bedres atrašanas vietu) un portāls automātiski aizsūtīs to Rīgas domei, lai pašvaldība to varētu likvidēt. Iecerēts, ka pašvaldība pēc bedres salabošanas to nofotogrāfētu un ievietotu jaunizveidotajā aplikācijā.Čalovskis norāda, ka ir gatavs palīdzēt cilvēkiem un kļūt par noderīgu sabiedrībai, atzīmējot, ka Latvijā ir daudz problēmu, kurām risinājumu sabiedrība neredz. "Ne vienmēr sabiedrībai ir iespēja savlaicīgi paziņot par kādu problēmu, lai pašvaldība savlaicīgi to varētu atrisināt. Šobrīd viena no aktuālākajām problēmām – bedres uz ceļiem," viņš saka, piebilstot, ka ir apņēmības pilns pievērsties arī citu problēmu risināšanai, piemēram - atkritumi, bērnu laukumi, apgaismojums.

Viņš pēc atbalsta vērsies pie Rīgas domes un Rīgas domes satiksmes departamenta, kur ir saņēmis mutisku atbalstu. Savukārt Satiksmes ministrija nav atbildējusi uz viņa vēstuli.

Intervijā laikrakstam Diena Čalovskis pērn novembrī atzina, ka apņēmies atgūt apcietinājumā zaudēto gadu no dzīves.

Kā jau ziņots iepriekš, pret Čalovski izvirzītās apsūdzības ir nopietnas. Vīruss, par kura radīšanu un uzlabošanu aizdomās tiek turēts Čalovskis un viņa sabiedrotie, ir inficējis vismaz vienu miljonu datoru visā pasaulē un 40 000 - ASV. Tā rezultātā personām, uzņēmumiem un valdības struktūrām nozagti vai zuduši desmitiem miljonu dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas