Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Bērnu invalīdu apgādniekus plāno atbrīvot no auto ekspluatācijas nodokļa

Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis nebūs jāmaksā personām, kuras vai kuras laulātā apgādībā ir bērns ar pārvietošanās traucējumiem, to paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas otrdien konceptuāli atbalstītie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā.

Atbrīvojumu plānots piemērot par vienu šādai personai turējumā vai valdījumā reģistrētu transportlīdzekli, portālu Diena.lv informēja Saeimas preses dienestā.

Izmaiņas likumā rosinātas, jo bērniem invalīdiem ar pārvietošanās traucējumiem ģimenes transportlīdzeklis bieži vien ir vienīgais pārvietošanās līdzeklis, lai nokļūtu skolā, veselības aprūpes, rehabilitācijas vai citā iestādē.

Patlaban atbrīvots no nodokļa nomaksas ir transportlīdzekļa īpašnieks, turētājs vai valdītājs, kas pats ir pirmās, otrās vai trešās grupas invalīds.

Tāpat transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis nebūs jāmaksā par vēsturiskajiem spēkratiem un sporta automašīnām, jo to dalība ceļu satiksmē ir ierobežota un tie netiek lietoti kā ikdienas transportlīdzekļi.

Likumprojektā paredzēts arī transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa atvieglojums 20% apmērā par vienu transportlīdzekli, ja ģimenē laulātajiem kopā apgādībā ir trīs vai vairāki nepilngadīgi bērni. Līdzšinējais regulējums atvieglojumu neparedz, ja, piemēram, vienam laulātajam apgādībā ir viens, bet otram laulātajam – divi bērni.

Likumprojekts paredz veikt arī citas izmaiņas likumā, tostarp, noteikt, ka uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli maksā transportlīdzekļa turētājs, ja konkrētajam transportlīdzeklim ir reģistrēts gan īpašnieks, gan turētājs.

Tāpat paredzēts pienākums maksāt nodokli arī komersantam, kas nav reģistrēts kā transportlīdzekļa turētājs, bet to lieto uz patapinājuma līguma pamata no personas, kas nav komersants.

Par likumprojekta grozījumiem  trijos lasījumos vēl jālemj Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas