Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Diskutēs par iespēju apsardzes firmu mašīnām ļaut braukt pa sabiedriskā transporta joslām

Sagaidot no apsardzes komersantiem detalizētu informāciju par nopietnākajām problēmām un šķēršļiem, ar kuriem tie saskaras ikdienā, sabiedrisko konsultatīvo padomju darba kārtībā nākotnē varētu tikt iekļauts jautājums par iespēju atļaut apsardzes firmu automašīnām izmantot sabiedriskā transporta joslas.

Tas izriet no valdības atbildes vēstules Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai par situāciju apsardzes darbības tirgū.

Saeimas komisija bija norādījusi Ministru kabinetam, ka apsardzes komersantu darbību, īpaši Rīgā, ievērojami apgrūtina lēnā satiksmes plūsma, kā arī transportlīdzekļu apstāšanās ierobežojumi, tāpēc komisija aicināja valdību veikt nepieciešamos pasākumus, lai tiktu izdarītas izmaiņas normatīvajos aktos, dodot tiesības apsardzes komersantu transportlīdzekļiem, veicot apsardzes darbību, izmantot sabiedriskā transporta kustības joslas un pašvaldību autostāvvietas.

Ministru kabinets atbildē Saeimas komisijai paudis viedokli, ka apsardzes komersantu ierosinājumi par tiesībām apsardzes komersantu transportlīdzekļiem izmantot sabiedriskā transporta joslas, kā arī par tiesībām lietot Rīgas pilsētas pašvaldības autostāvvietas, iesniedzot detalizētāku informāciju, būtu skatāmi sabiedriskajās konsultatīvajās padomēs, kas ir izveidotas, lai nodrošinātu dialogu starp valsts institūcijām un sabiedrības pārstāvjiem konkrētu problēmjautājumu risināšanai.

Kā aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāvis Māris Zariņš, lai izvērtētu apsardzes komersantu nepieciešamību izmantot sabiedrisko transportlīdzekļu joslas un šādu noteikumu atbilstību starptautiskajiem regulējumiem, kā arī apsardzes komersantu transportlīdzekļu aprīkošanas iespējas, IeM organizēja tikšanos ar Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Rīgas domes, apsardzes komersantu un Latvijas drošības biznesa asociācijas un Valsts policijas pārstāvju piedalīšanos, uzklausot apsardzes komersantu profesionālo organizāciju viedokli.

Minētajā sanāksmē tika konstatēts, ka pa sabiedriskā transporta joslām izņēmuma kārtā patlaban ir atļauts braukt arī operatīvajiem transportlīdzekļiem, bet, palielinot subjektu loku, kam atļauts pārvietoties pa šīm priviliģētajām joslām, tiktu radīts risks, ka tās vairs nenodrošinātu mērķi, kādēļ ir izveidotas.

"Lai kvalitatīvi izvērtētu apsardzes komersantu izvirzītās problēmas apjomu un nopietnību, kā arī izteikto priekšlikumu ietekmi uz kopējo satiksmes drošību, ir nepieciešams iegūt detalizētāku informāciju no apsardzes komersantiem par apstākļiem, kas apgrūtina konkrētās komercdarbības veikšanu," teikts valdības atbildes vēstulē Saeimas komisijai.

Ņemot vērā minēto, IeM organizētās sanāksmes dalībnieki vienojās, ka komersantu izvirzītie priekšlikumi, iesniedzot detalizētāku informāciju, būtu skatāmi sabiedrisko konsultatīvo padomju sēdēs.

Savukārt jautājums par apsardzes komersantu transportlīdzekļu tiesībām bez maksas lietot Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietas ir Rīgas domes kompetencē, jo Rīgas pašvaldības teritorijā esošo autostāvvietu izmantošanu regulē Rīgas domes saistošie noteikumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas