Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

FOTO: Zatlers uzrunā Likteņdārzā aicina nebaidīties no sapņiem un izdarīt pareizās izvēles

Valsts prezidents Valdis Zatlers svētdienas vakarā prezidentūras noslēguma pasākumā Likteņdārzā aicināja nebaidīties no sapņiem, kā arī izdarīt pareizās izvēles.

Sanākušie cilvēki prezidentu sagaidīja ar aplausiem.

Zatlers pateicās visiem, kas, spītējot laika apstākļiem, ieradušies Likteņdārzā, uzsverot, ka šī vieta, kas sākusies no viena cilvēka Viļa Vītola sapņa, pamazām liekot kopā katra cilvēka ieguldījumu, tiek veidota.

Pēc viņa domām, tieši kopības sajūta, viņaprāt, ir vērtīgākais, kas ir Likteņdārzam.

"Un tā, soli pa solim liekot kopā mūsu domas pie domas, vārdus pie vārda un arī darbus pie darba, mēs veidojam savu likteni. Jo liktenis mums dot tikai izvēles - doties pa labi, doties pa kreisi, piedalīties vai stāvēt malā. To izvēlamies mēs paši. Un es gribu teikt, ja mēs šodien izdarīsim pareizās izvēles un mēs starp labo un ļauno izvēlēsimies labo, starp darīt un nedarīt izvēlēsimies darīt, starp radīt un vienkārši tikai patērēt, izvēlēsimies radīt, un tā es varētu turpināt vēl un vēl. Ja mēs izvēlēsimies mīlestību, nevis naidu, mēs varam paveikt ļoti, ļoti daudz," pauda Zatlers.

"Nebaidīsimies sapņot un skaļi pateikt savus sapņus [..] jo vārdam ir liels spēks. Tad, kad mēs to izrunājam, mēs sadzirdam otru," uzsvēra Zatlers.

Šī bija pirmā viņa uzruna.

Pēc aptuveni divām stundām Zatlers uz skatuves kāpa otro reizi, lai pateiktos māksliniekiem par koncertu un radošajiem darbiniekiem par spēka vārdiem nākotnei. Viņš uzsvēra, ka šajā vakarā varēja skaidri just, cik daudz varam sniegt viens otram un arī Valsts prezidentam ar smaidu vai rokasspiedienu. Tāpat viņš norādīja, ka Kokneses fonds un Likteņdārzs nav vienīgā viņa patronāža šajos četros gados.

Vislielāko paldies runas noslēgumā Zatlers pauda katram valsts iedzīvotājiem, lai kur arī viņi šobrīd atrastos.

"Vislielākais ieguvums, ko es ieguvu šovakar, ir cerība - caur jums ir sācies ceļš uz godīgu Latviju," teica Zatlers.

Koncerts vēl turpinās, un daļa cilvēku sāk doties prom no Likteņdārza. Taču liela daļa iedzīvotāju vēl pulcējas pie skatuves, kur vēl paredzēts "Brīvais mikrofons".

Atklājot pasākumu, sarīkojuma režisors Uģis Brikmanis, citējot trimdas dzejnieku Gunāru Saliņu, norādīja: "Mēs nākam atjaunot ticību, ka neesam vēl miruši."

Viņš arī uzsvēra, ka no šīs dienas vēstures annālēs paliks ieraksts, ka atjaunotās Latvijas trešais prezidents Zatlers pulcinājis tautu, lai to uzrunātu.

Spītējot lietum, Likteņdārzā uz Valsts prezidenta Valda Zatlera prezidentūras noslēguma pasākumu svētdienas vakarā pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, novēroja aģentūra BNS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas