Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Igauņi atzīst Stadler elektrovilcienus par atbilstošiem noteiktajām prasībām

21.jūnijā Igaunijas tehniskās uzraudzības dienests (TUD) izsniedzis atļauju AS Elektriraudtee jaunajiem uzņēmumā Stadler Bussnang AG (Stadler) ražotajiem FLIRT tipa elektrovilcieniem, novērtējot tos kā prasībām atbilstošus, informēja sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Lai saņemtu šo atļauju, jaunais ritošais sastāvs izgājis pārbaudes procedūru, ko koordinēja TUD sadarbībā ar AS Elektriraudtee un Stadler.

"Izsniegtā atļauja ir galvenais priekšnosacījums jauno elektrovilcienu, kas pirmo reizi sāk kursēt mūsu dzelzceļu tīklā, ekspluatācijas uzsākšanai. Sešus mēnešus ilgušie izmēģinājumi bijuši veiksmīgi un apstiprināja jaunā ritošā sastāva atbilstību Eiropas Savienībā un Igaunijā spēkā esošajām prasībām," izmēģinājumu rezultātus komentēja TUD direktora vietnieks Anvars Salometss.

Izmēģinājumu mērķis bija pārliecināties par jauno vilcienu un Igaunijas dzelzceļu tīkla saderību, kā arī pārbaudīt jaunā ritošā sastāva drošās ekspluatācijas spēju un nepieciešamības gadījumā to pielāgot. Izmēģinājumi veikti atbilstoši TUD apstiprinātajai programmai, kas paredzēja visu ritošā sastāva svarīgo daļu kontroli.

Īpašu uzmanību izmēģinājumu gaitā TUD pievērsa braukšanas drošībai - gan bremžu efektivitātei, gan gaitas stabilitātei, kā arī pasažieriem paredzētās funkcionalitātes kontrolei.

Pirmos elektrovilcienus Elektriraudtee atbilstoši visiem nosacījumiem sāks ekspluatēt 1.jūlijā, un tie kursēs uz Aegvīdu, Paldiskiem un Keilu.

Savukārt jauno dīzeļvilcienu izmēģinājumi vēl turpinās, un sagaidāms, ka lēmums par to atbilstību prasībām tiks pieņemts šī gada augustā.

TUD sadarbībā ar starptautisko organizāciju Operation Lifesaver Estonia (OLE) īsteno kampaņu, lai informētu mērķa grupas par izmaiņām, kas saistās ar jauno vilcienu nodošanu ekspluatācijā.

Jaunajiem vilcieniem ir klusāka gaita un lielāks paātrinājums, uzsākot kustību, tādēļ, lai nodrošinātu kustības dalībnieku drošību, tiem jābūt vēl uzmanīgākiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas