Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Jēkabpils novadā palu ūdeņu nošķirto māju iedzīvotājiem šonedēļ vēl prognozē pārvietošanos laivās

Jēkabpils novadā palu ūdeņu nošķirto māju iedzīvotāji šonedēļ vēl būs spiesti pārvietoties laivās, aģentūrai LETA prognozēja Jēkabpils novada domes izpilddirektors Jānis Subatiņš.

Nedēļas nogalē palu ūdeņu pārņemtajā Jēkabpils novada Dunavas pagastā konstatēta tikai neliela ūdens līmeņa krišanās. Samērā augsts palu ūdens līmenis pagastā varētu saglabāties vēl visu šo nedēļu.

Ar laivām cilvēki dodas pēc pārtikas, ved uz skolu bērnus un ved nodošanai pienu. Applūdušo teritoriju iedzīvotāju drošība nav apdraudēta, viņiem ir nodrošināta arī palīdzības sniegšana.

Patlaban Jēkabpils novada Dunavas pagastā Daugavas palu ūdeņi ir appludinājuši valsts ceļa posmu Dunava-Cukuriņi, kā arī vairākus pašvaldības ceļu posmus un nošķīruši no ārpasaules aptuveni 20 dzīvojamās mājas, kurās dzīvo ap 50 cilvēku. Palu ūdeņi appludinājuši aptuveni 2000 hektāru zemes, tai skaitā vairāk nekā 100 hektāru ziemāju, kas, visdrīzāk, būs gājuši bojā.

Apdrošināšanas kompānijas ir atteikušās apdrošināt sējumus applūstošajās teritorijās. Palīdzībai nav līdzekļu palīdzības sniegšanai plūdos cietušajiem zemniekiem. Kā liecina iepriekšējo gadu pieredze, diez vai plūdos cietušajiem zemniekiem izdosies sagaidīt palīdzību arī no valsts, teica Subatiņš.

Nopietni bojājumi tiek prognozēti arī pašvaldības un valsts nozīmes ceļiem. Iespējams, ka, palu ūdeņiem krītoties, vairāki ceļi būs izskaloti un uz laiku kļuvuši neizmantojami. Precīzus zaudējumu apmērus varēs noteikt tikai pēc tam, kad ūdens būs aizgājis.

Papildu līdzekļi pašvaldībām nepieciešami arī degvielai un palīdzību sniedzošo cilvēku algošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas