Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Minskā pārrunā Latvijas un Baltkrievijas reģionu attīstības perspektīvas

Otrdien, 16.jūlijā, ar Latvijas vēstniecības Baltkrievijā atbalstu notika Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra Aleksandra Antonova tikšanās ar Baltkrievijas Ekonomikas ministra vietnieku Aleksandru Jarošenko, lai pārrunātu abu valstu sadarbību reģionālās attīstības jomā, portālu Diena.lv informēja Latvijas vēstniecība Baltkrievijā.

Sarunā piedalījās arī Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mihails Popkovs un VARAM valsts sekretāra vietniece Ilona Raugze. Tiekoties tika apspriesta pieredzes apmaiņas iespējas abu valstu reģionālās politikas veidošanā, pašvaldību sadarbības veicināšana un pārrobežas projektu attīstība.

M.Popkovs sarunas laikā uzsvēra nepieciešamību veicināt abu valstu pašvaldību sadarbību, attīstot pierobežu ekonomiskos un kultūras sakarus, kā arī humanitāro kontaktu aktivizēšanu.

Pašreiz vienošanās par sadarbību ir noslēgušas 44 Baltkrievijas un Latvijas pašvaldības. Kā vienu no veiksmīgākajiem esošajiem pašvaldību sadarbības projektiem var minēt eiroreģionu Ezeru zeme, kurā piedalās 14 novadi no Latvijas un 8 rajoni no Baltkrievijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas