Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

papildināta (17:11) - Jaunciema gatvē satiksme atjaunota abos virzienos

Piektdienas rītā Rīgā, Jaunciema gatvē, starp pagriezienu uz Kalngali un Mīlgrāvja tiltu, apgāzusies kravas automašīnas cisterna ar dīzeļdegvielu.

Plkst.8 avārijas vietā drošības nolūkos ir slēgta satiksme abos virzienos, informēja Valsts policijā. Plkst.16:55 satiksme atjaunota abos virzienos.

Degvielas vedēja piekabe apgāzusies laikā starp plkst.7 un 8. Cilvēki šajā negadījumā nav cietuši, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji ar speciālo tehniku. Degviela no bojātās cisternas ar motorsūkņiem tiek pārsūknētā citā tvertnē. Kā jebkurā avārijā ar degvielu, arī šajā pastāv aizdegšanās risks, atzina Vetere.

Notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji un policisti. Par negadījumu paziņots arī Valsts vides dienestam un Rīgas domei.

Degvielas tirgotājs Statoil paskaidroja, ka apgāzusies ir kompānijas sadarbības partnera automašīna, kas piegādā degvielu. Avārijā cietusi esot tikai piekabe, turklāt izlijusi ir tikai daļa degvielas, jo automašīnas esot aprīkotas tā, lai negadījumā kaitējums videi būtu pēc iespējas mazāks.

Uzņēmumā arī skaidroja, ka, visticamāk, avārijas iemesls ir slidenais ceļš, jo degvielas vedēji stingri ievēro drošības procedūras.

Statoil norādīja, ka avārijas zaudējumi ir partnera uzņēmuma risks, kas ir apdrošināts. Konkrēta summa patlaban vēl nav aprēķināta, jo avārijas seku likvidēšana turpinās, un tas šajā gadījumā esot primārais. Piekabes cisternā bijuši 14 kubikmetri jeb aptuveni 14 000 litru degvielas. Pēc vairumtirdzniecības cenām šādas kravas vērtība ir aptuveni 12 376 lati, aprēķināja Nozare.lv.

Kā novēroja aģentūra LETA, avārija notikusi tieši pie autobusu pieturas "Mežniecība". Noprotams, ka degvielas vedējs braucis virzienā no Mīlgrāvja uz Jaunciemu un avarējis "savā" jeb labajā ceļa pusē.

Satiksmi Jaunciema gatves posmā policija ir slēgusi jau vairākus simtus metru pirms avārijas vietas no abām pusēm. Kustība tiek atļauta tikai operatīvajam un sabiedriskajam transportam, novēroja aģentūra LETA.

Notikuma vietā nesen ieradušies arī ūdensapgādes speciālisti, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs (GKR), Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC), kā arī avarējušās automašīnas firmas pārstāvji un ceļamkrāns, kas piekabi varētu novietot atpakaļ uz riteņiem.

Lai gan tieši gar Jaunciema gatves slēgto posmu tek Langa, bet otrā ceļa pusē pārsimt metru attālumā ir Ķīšezers, dīzeļdegviela no avarējušās automašīnas šajās ūdenstilpnēs nav nonākusi, pastāstīja Radzēvičs. Viņš piebilda, ka nepastāv arī eksplozijas draudi.

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes Kontroles daļas vadītājs Elmārs Jasinskis aģentūrai LETA skaidroja, ka avārijas vietā izlijusī dīzeļdegviela videi kaitējumu nav nodarījusi.

Dīzeļdegviela no automašīnas cisternas izlijusi uz asfalta un VUGD darbinieki to operatīvi atsūknējuši. Notikuma vietā strādā VVD inspektori, kuri novērojuši, ka vides piesārņojums patlaban nedraud. Pēdējās ziņas liecina, ka atsūknēts jau pusotrs kubikmetrs no izlijušās dīzeļdegvielas.

Kā aģentūra LETA noskaidroja notikuma vietā, piekabē-cisternā, kas apgāzusies, kopumā bijušas aptuveni 13 tonnas degvielas, no kurām izlijušas aptuveni divas. Cisterna bijusi piepildīta par 90%.

Visa izlijusī degviela palikusi uz Jaunciema gatves asfalta seguma. Paveicies, ka avārija notikusi tieši blakus autobusa pieturai, kurai ir augstākas apmales nekā citviet ceļmalā, un šīs apmales arī liegušas degvielai aizplūst tālāk.

Savukārt nelielas problēmas radījis apstāklis, ka cisterna ir apgāzusies tieši uz tā sāna, kurā ir atveres, lai degvielu varētu pilnībā izsūknēt ārā.

(papildināta visa ziņa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas