Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

PMLP: Diskusija par krievu valodu kā otru valsts valodu samazinājusi naturalizācijas tempus

Pēdējos mēnešos noritošā diskusija par krievu valodu kā otru valsts valodu samazinājusi naturalizācijas tempus, jo ir daļa cilvēku, kuri pašlaik nogaida un nesāk naturalizācijas procesu.

Tā novērojusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

PMLP pārstāvis Andrejs Rjabcevs aģentūrai BNS pastāstīja, ka pēdējos gadus naturalizācijas temps ir bijis vienmērīgs – bez īpašiem kāpumiem vai kritumiem.

"Tomēr redzams, ka pēdējos mēnešos publiskajā telpā noritošā diskusija par krievu valodu kā otru valsts valodu dara nepilsoņus atturīgus, jo ir daļa cilvēku, kas pašlaik nogaida un nesāk naturalizācijas procesu, cerot uz kaut kādiem naturalizācijas pārbaudījumu atvieglojumiem vai vispār gaidot, ka pilsonība pienāksies automātiski," norādīja PMLP pārstāvis.

Tas arī redzams pēc statistikas, jo, piemēram, novembrī, kad saasinājās diskusijas par krievu valodu kā otru valsts valodu, saņemto naturalizācijas pieteikumu skaits ir bijis par aptuveni 20 procentiem mazāks nekā gadu iepriekš, uzsvēra Rjabcevs.

Ja pērn gada laikā kopumā pieņemti 3182 naturalizācijas iesniegumi, tad šogad līdz novembrim PMLP pieņemti 2574 iesniegumi.

Latvijā pašlaik ir 319 267 nepilsoņi.

Lielākā interese par Latvijas pilsonības iegūšanu vēsturiski ir bijusi 1999.gadā, kad stājās spēkā izmaiņas Pilsonības likumā, atceļot tā saucamos naturalizācijas logus, kā arī 2004.gadā, kad pieaugums bija saistīts ar Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai un līdz ar to arī pavērtajām jaunajām iespējām – Latvijas pilsoņiem brīvi ceļot un strādāt citās ES valstīs.

Jau ziņots, ka, visticamāk, Latvijā pavasarī notiks referendums par Satversmes grozījumiem par otru valsts valodu Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas