Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uzvaras dienā Ventspilī sajūk pulksteņlaiki

Daudzus simtus ventspilnieku, kas svētdien gribēja piedalīties Uzvaras dienai veltītajā  piemiņas mītiņā Meža kapos pie Lielajā Tēvijas karā kritušajiem uzstādītā pieminekļa, gaidīja sarūgtinājums. Ierodoties pie tā atklājās, ka pasākums jau beidzies, jo sestdien vietējā laikrakstā ievietotajā paziņojumā kā sākuma laiks norādīts plkst.

14, kas ir par pāris stundām vēlāk, nekā bijis rīkotāju plānos. Kara pensionāru organizācijas Ventspilī priekšsēdētājs Vjačeslavs Gaidejs Dienai skaidroja, ka avīžnieku kļūdu viņš kopā ar biedriem centies labot, sestdien apzvanot pazīstamos kara veterānus un viņu ģimenes, taču daudzi tomēr orientējušies uz laikrakstā norādīto stundu.

"Mītiņā piedalījās ap pusotrs tūkstotis ventspilnieku, taču apmēram tikpat daudzi ar ziediem atnāca, kad tas jau bija beidzies," teica V. Gaidejs. Neskatoties uz šo kļūmi, viņš uzskata, ka Uzvaras dienas pasākums šoreiz bijis daudzskaitlīgāks un krāšņāks, nekā jebkad agrāk, turklāt uz to kopā ar vecākiem neparasti kuplā pulkā ieradušies arī jaunieši un bērni.

"Lielā Tēvijas kara veterānu Ventspilī ir mazāk, nekā pusotra simta, un šis skaitlis strauji turpina sarukt," piebilda V. Gaidejs.

Sestdien ziedu nolikšanu pie Piemiņas akmens bojā gājušajiem ebrejiem, Brāļu kapos, pie Baltā krusta un Nezināmā kareivja kapa rīkoja Ventspils pilsētas pašvaldība. Savukārt Sabiedrisko organizāciju komiteja, kurā ietilpst arī kara pensionāri, šajā dienā aicināja uz piemiņas dievkalpojumiem pareizticīgo un katoļu baznīcā, piedāvāja koncertu Kultūras centrā. Dievkalpojumi kareivju piemiņai šajos dievnamos notika arī svētdien.

Laikam jau rēķinoties ar vēso laiku, šoreiz atšķirībā no iepriekšējiem gadiem,  netālu no mītiņa vietas blakus Meža kapiem nebija veterāniem klātu galdu. Kādu stiprāku malku nobaudīt viņi kopā ar tuviniekiem bariņos pulcējās apkārtējo priežu aizvējā. Uz ilgāku pasēdēšanu pēc mītiņa kāds sponsors veterānus aicināja vienā no pilsētas tirdzniecības centra zālēm.

Otrā pasaules kara beigām veltītie piemiņas pasākumi Ventspilī pagājuši visai mierīgi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas