Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Veselības aprūpei piešķirs 6,6 miljonus latu

Šodien valdība nolēma piešķirt 6,6 miljonus latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Veselības ministrijai (VM) veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai.

Lai nodrošinātu samaksu ārstniecības iestādēm par sekundāriem ambulatoriem veselības aprūpes pakalpojumiem, ir nepieciešami 2,7 miljoni latu, ārstniecības iestādēm pacientu iemaksu kompensāciju par atbrīvotajām iedzīvotāju kategorijām - 157 062 lati, iedzīvotājiem ambulatorajai ārstniecībai paredzēto zāļu un medicīnas preču iegādes izdevumu kompensācijai - 3,2 miljoni latu, slimnīcu saistību segšanai par trūcīgām un maznodrošinātām personām pirmajā pusgadā - 626 473 lati.

Papildu līdzekļu pieprasījuma apmērs ir balstīts uz šā gada četru mēnešu izpildi sekundārās ambulatorās aprūpes programmās un medikamentu iegādes kompensācijai. Piešķirtie līdzekļi tiks novirzīti ārstniecības iestādēm, proporcionāli palielinot līgumu apjomu, lai nodrošinātu ambulatoro pakalpojumu pieejamību 2011.gadā, norāda VM.

Atbildīgā Saeimas komisija gala lēmumu par līdzekļu piešķiršanu pieņems ceturtdien, 21.jūlijā.

Kā ziņots, sākotnēji VM tika lūgusi piešķirt 12 681 382 latus, balstoties uz prognozi par līdzekļu nepieciešamību visam gadam, tomēr vienošanās panākta par papildu finansējumu par pirmajā pusgadā reāli veikto darbu, skaidroja VM pārstāvis Oskars Šneiders. Savukārt, lai mazinātu iespējamo deficītu otrajā pusgadā, VM jau veikusi dažādus pasākumus - tika ieviests ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis, kur iedzīvotāji var saņemt konsultācijas ārpus sava ārsta darba laika. Tādējādi VM cer ietaupīt līdzekļus, kas varētu tikt izlietoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izsaukumiem un darbam slimnīcu uzņemšanu nodaļās, ja iedzīvotājiem nebūtu iespējams saņemt telefoniskās konsultācijas.

Tāpat ar 1.jūliju spēkā stājušies noteikumi, kas nosaka traumpunktu un lokālo slimnīcu darba samaksas kārtību, savukārt attiecībā uz kompensējamiem medikamentiem nepārtraukti notiek sarunas ar zāļu ražotājiem par iespējam samazināt cenas, tāpēc VM plāno, ka otrajā pusgadā tik liels deficīts, kā bija prognozēts, neveidosies un 6,6 miljoni latu varētu būt risinājums, lai slimnīcas visu nepieciešamu palīdzību nodrošinātu līdz gada beigām, norādīja VM pārstāvis.

Jau ziņots, ka saņemtie ministriju pieprasījumi no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem jau par 12 miljoniem latu pārsniedz reāli pieejamo finansējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas