Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pasniegtas Latvijas lepnuma 2010 balvas

Jau septīto gadu Latvijas lepnuma akcijā tiek godināti cilvēki, kas dara vairāk, nekā kāds no viņiem to varētu prasīt vai sagaidīt, sarežģītā situācijā nepaliek malā, bet iet un dara, lai palīdzētu, piepildītu cerību vai sapni, izglābtu, atbalstītu. Latvijas lepnuma akciju organizē laikraksts _Diena _un telekompānija TV3 ar portāla draugiem.lv un bankas _Citadele _atbalstu.

Kā katru gadu, arī šogad Latvijas lepnuma balva tika pasniegta desmit nominācijās.

Nominācijā Sargenģelis balvu saņēma Anita Liepiņa, kura, kļūstot par aknas donori kolēģa gadu vecajai meitiņai, izglāba mazās dzīvību.

Nominācijā Glābējs balvu saņēma Modris Staņislavskis, kurš no avarējuša un Šķēdes upē iekrituša auto izglāba sievieti un bērnu.

Nominācijā Labā sirds balvu saņēma Linda Kuikulīte, kura pašaizliedzīgi glābj pamestus, nelaimē nonākušus dzīvniekus.

Nominācijā Draugs balvu saņēma Agnese Birkmane, kura kopš dzimšanas neredzīgajam skolasbiedram un kaimiņam palīdz īstenot sapni par muzikālo izglītību.

Nominācijā Skolotājs balvu saņēma Eduards Lapsiņš, loka šaušanas kluba Amazones vadītājs un treneris, kurš ir lielisks jaunatnes audzinātājs.

Nominācijā Cilvēks cilvēkam balvu saņēma Arnis Kargans, kurš, neparasot samaksu par darbu un liekot lietā savu būvnieka pieredzi, uzbūvējis ģimenei Ambeļu pagastā jaunu māju pavasarī nodegušās vietā.

Nominācijā Mecenāte balvu saņēma Talsu uzņēmēja Olga Bāre, kura daudzu gadu garumā nežēlo līdzekļus labdarībai, jauniešu izglītībai, Talsu katoļu draudzei.

Nominācijā Novadnieks balvu saņēma Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš, kurš īstenojis sapni par pirmo zoodārzā ārpus galvaspilsētas un māca cilvēkus cienīt un mīlēt visu dzīvo.

Nominācijā Ģimene balvu saņēma Elīna Puķulauka un Raivis Blumfelds – jaunā ģimene pieņēmusi aizbildnībā četrus Raivja mātesmāsas bērnus, kurai atņemtas mātes tiesības. Abi pametuši darbu Rīgā un pārcēlušies uz Grobiņu – jo tā ir labāk bērniem.

Nominācijā Vairāk, nekā prasa pienākums balvu saņēma Aizkraukles slimnīcas mediķu komanda, kura ar Lietuvas kolēģu atbalstu organizēja Polijā autoavārijā smagi cietuša jelgavnieka atgādāšanu uz Latviju, neprasot samaksu, un turpināja viņa ārstēšanu Aizkraukles slimnīcā.

Latvijas lepnuma akcija ir iecerēta, lai atrastu un godinātu sirsnīgos, pašaizliedzīgos, drosmīgos un nesavtīgos cilvēkus Latvijā. Ar savu lasītāju, skatītāju un lietotāju starpniecību laikraksts Diena, TV3 un draugiem.lv uzzina viņu vārdus un stāsta par viņu labajiem darbiem. Liels paldies sakāms bankai Citadele par nozīmīgo atbalstu Latvijas lepnumam. Akcijas rīkotājiem šogad palīdzēja arī 21 reģionālais laikraksts visā Latvijā, informējot savus lasītājus par Latvijas lepnuma akciju, kā arī šogad pirmo reizi informatīvo atbalstu sniedza latviešu laikraksts Īrijā Sveiks!

Katru gadu Latvijas lepnuma žūrija lemj par balvas ieguvējiem, iepazīstoties ar Latvijas lepnuma stāstiem un vēstulēm. Žūrijas dalībnieki šogad bija: Bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Juris Jēkabsons, rakstniece Nora Ikstena, laikraksta Diena korespondente Anna Rancāne, Invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis, fonda Ziedot valdes priekšsēdētāja Rūta Dimanta, TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena un Latvijas lepnums 2009 nominācijā Novadniece Ieva Zepa.

Latvijas lepnuma rīkotāji saka lielu paldies visiem, kas rakstīja vēstules un stāstīja par lieliskiem cilvēkiem! Gaidām vēstules arī nākamajā gadā!

Laikraksta Diena speciālizdevumu - žurnālu Latvijas lepnums 2010 - 27. decembrī  saņems laikraksta Diena abonenti, un to varēs iegādāties kopā ar laikrakstu Diena, kā arī reģionālajiem laikrakstiem Alūksnes Ziņas, Bauskas Dzīve, Dzirkstele, Kursas Laiks, Neatkarīgās Tukuma Ziņas, Novaja Gazeta, Staburags, Zemgales Ziņas, Ziemeļlatvija.

Žurnālā būs lasāmi desmit iedvesmojoši stāsti par Latvijas lepnuma balvas ieguvējiem, varēs aplūkot attēlus no svinību dienas, uzzināt, kuri cilvēki no kuriem Latvijas novadiem un pilsētām pieteikti Latvijas lepnumam. Būs lasāmi visu šogad laikrakstā Diena publicēto Latvijas lepnuma stāstu fragmenti, kā arī lasītāju vēstules un sabiedrībā pazīstamu cilvēku viedokļi par Latvijas lepnuma akciju.


Jau piecpadsmito gadu laikraksts Diena un TV3 rīko akciju Latvijas lepnums. Vairāk par tās norisi lasi akcijai veltītajā sadaļā

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli



2017. gada stāsti

Vairāk 2017. gada stāsti


2016. gada stāsti

Vairāk 2016. gada stāsti


2015. gada stāsti

Vairāk 2015. gada stāsti


2014. gada stāsti

Vairāk 2014. gada stāsti


2013. gada stāsti

Vairāk 2013. gada stāsti


2012. gada stāsti

Vairāk 2012. gada stāsti


2011. gada stāsti

Vairāk 2011. gada stāsti


Jaunumi

Vairāk Jaunumi