Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vītoliņa: Manas Lotes dēļ, tas viss ir tapis!

Caur savu pieredzi Sirds siltuma darbnīcas rosību vispirms pamanīju portālā draugiem.lv, bet vēstuli redakcijai atrakstīja Edgars Vītoliņš. «Vēlos Latvijas lepnuma balvai pieteikt savu sievu un Sirds siltuma darbnīcu,» viņš rakstīja. «Esam izgājuši cauri smagam dzīves posmam. Ģenētiskas slimības dēļ meitai nav ne izsalkuma, ne slāpju.

...bet tas ir cits stāsts... Sieva pirms gada ar draudzeni izdomāja kā palīdzēt īpašiem, pamestiem un priekšlaikus dzimušiem bērniem. Viņas atvēra Sirds siltuma darbnīcu.» Mazā Lotei piedzimstot svēra 1 270 gramus un bija 35 centimetrus gara. «Viņa man gulēja uz plaukstas, kājiņas viņai bija tik tievas kā mani pirksti,» stāsta valmieriete Linda Vītoliņa. Pēc Rīgas dzemdību nama, Linda ar mazo Loti ilgu laiku dzīvoja Bērnu slimnīcā Vienības gatvē. Tad, lai būtu tuvāk savējiem, viņas tika pārvestas uz Vidzemes slimnīcas bērnu nodaļu. Kad mazā Lote drīkstēja pamest slimnīcu, viņa jau svēra 1 700 gramus. Kad Linda iegāja mājas ritmā un varēja mierīgi pārdomāt pirmo grūto gadu, viņa konstatēja, ka droši vien līdzīgā situācijā ir daudzas māmiņas. Latvijā ik gadu priekšlaikus dzimst apmēram tūkstotis mazuļu. Lai arī tehnoloģijas brīdina par sarežģījumiem un priekšlaicīgu mazuļu ierašanos pasaulē, neviena māmiņa tam tomēr nav gatava. Un, ja arī pūriņš ir sagādāts, tad viss, kas nopērkams veikalā, ir daudz, daudz par lielu.


Tikai nepieciešamas lietas

Par Sirds siltuma darbnīcas rašanos Linda stāsta aizrautīgi. Viss sācies ar saraksti internetā. Portālā draugiem.lv Lindu atrada Ilze van Eka no Nīderlandes. Katrai ir savas problēmas, bet vienoja kopējā vēlme palīdzēt priekšlaikus dzimušiem bērniņiem. «Ir ticējums, ka pirms mazulis piedzimis, nevajadzētu gādāt viņam ne drēbes, ne mantas. Tā nu mazulīši guļ inkubatorā, bet zeķītes un cepurītes ir tik ļoti vajadzīgas, lai saglabātu siltumu. Un vilna arī masē, tā veicinot asinsriti,» skaidro Linda Vītoliņa.

Plašāk lasiet Aivas Kalves rakstā par Sirds siltuma darbnīcu, otrdien 1.oktobrī, laikrakstā Diena


Jau piecpadsmito gadu laikraksts Diena un TV3 rīko akciju Latvijas lepnums. Vairāk par tās norisi lasi akcijai veltītajā sadaļā

 

 

 

 

Top komentāri

KALZ KARIN SABINE
K
labdien Es nodot jūsu rīcībā aizdevumu no 3000 līdz 500 000 eiro, saskaņā ar ļoti vienkāršiem nosacījumiem ikvienam, kas var atmaksāt. Es arī veicu ieguldījumiem un aizdevumiem starp īpaši visu veidu. Es varu piedāvāt īstermiņa, vidēja termiņa un ilgtermiņa kredītiem, sadarbībā ar manu advokātu un pieejamu atmaksas periodā. Mēs nezinām, ja jūsu izmanto un mūsu pārvedumi ir apdrošinājis banku par darījumu drošību. Jūsu pieprasījumus iesniegt priekšlikumus attiecībā uz likmju un maksājumu pa daļām, un es būšu tava palīdzība. Visbeidzot par lielāku sapratni, lūdzu, sazinieties ar mani pa e-pastu: [email protected] WhatsApp: + 33644681006
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli



2017. gada stāsti

Vairāk 2017. gada stāsti


2016. gada stāsti

Vairāk 2016. gada stāsti


2015. gada stāsti

Vairāk 2015. gada stāsti


2014. gada stāsti

Vairāk 2014. gada stāsti


2013. gada stāsti

Vairāk 2013. gada stāsti


2012. gada stāsti

Vairāk 2012. gada stāsti


2011. gada stāsti

Vairāk 2011. gada stāsti


Jaunumi

Vairāk Jaunumi