Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Atbrīvotā Pussy Riot dalībniece sola jaunus pankgrupas protestus

Krievu pankgrupas Pussy Riot dalībniece Jekaterina Samuceviča, kurai tiesa trešdien aizstāja iepriekš piespriesto divu gadu cietumsodu ar nosacītu sodu, pāris stundas pēc atbrīvošanas solījusi jaunas _Pussy Riot _protesta akcijas.

"Mēs neesam beiguši, nedz arī beigsim mūsu politiskos protestus," intervijā telekanālam CNN paziņoja Samuceviča. "Mums jārīkojas tādā veidā, lai viņi neuzzinātu par koncertiem pirms laika un nevarētu mūs arestē," viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Šā gada 21.februārī Pussy Riot dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

Neskatoties uz to, ka aicinājumi atbrīvot notiesātās izskanējuši no visas pasaules, sākot ar popmūzikas leģendu Madonnu un beidzot ar Mjanmas demokrātijas kustības līderi Aunu San Su Čži, Samucevičas atbrīvošana bija liels pārsteigums. Abām pārējām notiesātajām grupas dalībniecēm Marijai Aļohinai un Nadeždai Tolokoņņikovai tiesa trešdien, izskatot apelācijas prasību, atstāja spēkā divu gadu cietumsodu.

Samuceviča intervijā CNN pauda pārliecību, ka Krievijas varasiestāžu centieni sašķelt pankgrupu cietīs neveiksmi un paziņoja, ka viņas negatīvā attieksme pret prezidentu Vladimiru Putinu un viņa "mega autoritāro projektu" palikusi nemainīga. "Kopš mūsu uzstāšanās situācija valstī ir pasliktinājusies, un pati tiesa ir liecība tam," atzīmēja Samuceviča.

Atbrīvotā Pussy Riot dalībniece atklāja, ka cietumā pret viņu izturējušies labi un Aļohina un Tolokoņņikova "turoties labi", neskatoties uz to, ka šķiršanās no bērniem viņas ir ļoti sarūgtinājusi. "Viņas apsveica mani, viņas ļoti priecājās par mani, un viņas novēlēja man visu to labāku," atzīmēja Samuceviča.

Viņa atzina, ka nezina, kā lietas ievirzīsies turpmāk, bet uzsvēra, ka ir svarīgi, lai Krievijas tauta saprastu, ka viņu protestos nav bijusi ne kripatiņas reliģiskā naida. "Tā bija varasiestādēm domāta politiska rīcība, un es vēlos, lai cilvēki to saprastu," uzsvēra Samuceviča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits