Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Naftas vilciena avārijā Kanādā pieci bojāgājušie, 40 pazuduši bez vēsts

Vilcienam ar naftas produktu kravu noskrienot no sliedēm un eksplodējot, Kanādā dzīvību zaudējuši vismaz pieci cilvēki, taču amatpersonas bažījas, ka upuru skaits vēl varētu pieaugt, jo 40 cilvēki joprojām tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem. Traģiskais negadījums notika sestdien Kanādā Kvebekas provinces Lakmegantikas pilsētā.

Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers avārijas vietu pielīdzinājis karazonai. Pēc premjera teiktā, incidentā pilnībā nodegušas aptuveni 30 ēkas. Tikmēr policija joprojām cenšas atrast 40 personas, kas tiek uzskatītas par bezvēsts pazudušām. Aculiecinieki ziņo, ka avārijas brīdī netālu esošais bārs bijis ļaužu pilns.

Eksplozijas izraisītais ugunsgrēks bijis tik spēcīgs un dedzis tik ilgi, ka, pēc ugunsdzēsēju teiktā, dažu bojāgājušo mirstīgās atliekas tā arī nekad, iespējams, netiks atrastas. Liesmas izdevās apdzēst tikai svētdienas vakarā. Pilsētā, kurā pavisam ir 6000 iedzīvotāju, 2000 cilvēku avārijas dēļ evakuēti.

Vilciens atradies uz rezerves sliedēm, bet nezināmu iemeslu dēļ tas sācis ripot lejā no paugura Lakmegantikas pilsētas virzienā, skaidroja uzņēmumā, kuram pieder vilciens. Vilciens pilsētā iebraucis samērā lielā ātrumā, pastāstīja aculiecinieki. Avārija notikusi naktī uz sestdienu, kad pilsētiņas centrā atpūties daudz ļaužu.

Vilciena sastāvā bijušas piecas lokomotīves un 73 cisternas ar naftu, apliecināja Monreālas uzņēmums "Maine & Atlantic", kuram piederēja vilciens. Tas bijis novietots septiņu kilometru attālumā no pilsētas. Vilciena mašīnisti, kas devušies nakšņot uz viesnīcu, "pareizi" iestatījuši bremžu sistēmu, skaidroja uzņēmuma vadītājs Edvards Burhards. Tomēr cisternas kaut kādā veidā atdalījušās no lokomotīves un sākušas ripot pa sliedēm pilsētas virzienā. Tās noskrējušas no sliedēm, bet pēc tam dažas no tām uzsprāgušas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits