Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Slovākus sadusmojis komunisma laika uzraudzības likums

Slovākijā plašu negatīvu reakciju izpelnījies jauns likuma labojums, kas liek pilsoņiem informēt varasiestādes par saviem plāniem ārvalstīs, ja tur plānots uzturēties ilgāk par 90 dienām. Kritiķi to salīdzina ar policejiskās valsts uzraudzību komunisma laikā un bažījas par iespējamām sankcijām likuma neievērošanas gadījumā.

Savukārt iekšlietu ministrs uzskata, ka šie pārmetumi ir "milzīgs pārpratums", norādot, ka līdzīgs, bet saudzīgāks likums bijis spēkā jau daudzus gadus. Ministrs skaidroja, ka ceturtdien apstiprinātais labojums domāts vienīgi tam, lai valsts spētu "labāk komunicēt ar saviem pilsoņiem". Sākotnējais likums tika pieņemts 1998.gadā un tolaik lielā mērā palika sabiedrības nepamanīts.

Kritiķi uzskata, ka jaunais, labotais likums, kam jāstājas spēkā jūlijā, var draudēt cilvēkiem ar sankcijām, ja viņi šo likumu neievēros. Kritiķi arī norāda, kas tas būs lieks slogs studentiem, kas mācās ārvalstīs, un slovākiem, kuri strādā citās valstīs.

Sadusmotie slovāki piektdien sociālajos tīklos aicinājuši pārpludināt iekšlietu ministra e-pastu ar detalizētām atskaitēm par saviem dienas plāniem, līdz jaunais likums tiks atcelts.

"Dārgais kungs, es pašreiz savā dzīvojamā istabā skatos televizoru, bet drīz došos uz vannas istabu, kur es plānoju pavadīt aptuveni desmit minūtes. Es turpināšu informēt Jūs par savu atrašanās vietu, līdz likums tiks atcelts," teikts vienā šādā ierakstā Facebook, kur pret jauno likumu izveidotai grupai pāris stundu laikā izdevies piesaistīt jau vairāk nekā 3000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits