Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Švarcenegera dzimtajā pilsētā atver viņam veltītu muzeju

Bijušā kultūrista, Holivudas grāvēju zvaigznes un kādreizējā Kalifornijas štata gubernatora Arnolda Švarcenegera 64.dzimšanas dienā viņa dzimtajā Tālas pilsētā Austrijā sestdien durvis vēra pasaulē pirmais Švarcenegera muzejs.

Pats Švarcenegers gan neieradās Austrijas dienvidu pilsētā, bet organizatori sola, ka notiks oficiāla muzeja atklāšana un tajā klāt būs arī pats tā galvenais varonis.

Muzeja pirmie apmeklētāji pārsvarā bija Austrijas Štīrijas federālās zemes pilsētiņas vietējie iedzīvotāji. Viņi bija sapulcējušies pie gaiši dzeltenās divstāvu ēkas, kas restaurēta, lai izskatos tieši tā, kā tad, kad 1947.gada 30.jūlijā pasaulē nāca Švarcenegers.

Muzejā izvietoti apmēram 1000 priekšmeti un fotogrāfijas, kā arī pats pirmais svaru stienis, ar kuru nākamais kultūrisma čempions sāka sava ķermeņa veidošanu. Eksponātu vidū ir arī galds, pie kura Švarcenegers strādāja, būdams Kalifornijas štata gubernators.

Uz ekrāniem muzeja telpās tiek pārraidīti fragmenti no Holivudas filmām ar Švarcenegera piedalīšanos, kā arī ir novietota dabiska izmēra viņa atveidotā Terminatora statuja.

Pagaidām gan nav zināms, kad pats slavenais austrietis ieradīsies uz svinīgo muzeja atklāšanu, tomēr viņš ir solījis atvest īpaši ASV mākslinieka veidotu trīs metrus augstu statuju, ko novietot pie muzeja ieejas.

Pēdējā laikā gan Švarcenegers mediju uzmanības lokā nonācis, jo viņa sieva Marija Šraivere oficiāli iesniegusi 25 gadus ilgās laulības šķiršanas prasību.

Švarcenegers  maijā atzina, ka viņa sieva sākusi dzīvot šķirti no viņa pēc tam, kad viņš tai atzinies, ka pirms vairāk nekā desmit gadiem kļuvis par tēvu ārlaulības bērnam, kura māte ir Švarcenegeru ģimenes kalpotāja.

Pēc septiņiem gadiem gubernatora amatā republikānis   Švarcenegers  janvārī atsāka dalību dažādos izklaides projektos. Tomēr maijā paziņoja, ka viņa prioritāte ir privātās dzīves problēmu atrisināšana. Visus septiņus gadus, kamēr viņas vīrs bija gubernators un strādāja Kalifornijas galvaspilsētā Sakramento, Šraivere izvēlējās dzīvot attālajā īpašumā Losandželosā Klusā okeāna krastā.

Kad   Švarcenegers  stājās gubernatora amatā viņa sieva, bijušā prezidenta Džona Ficdžeralda Kenedija māsas Jūnisa Kenedija-Šraiveres meita, pameta darbu kā telekanāla NBC ziņu diktore Kā štata pirmā lēdija viņa vadīja ikgadējo sieviešu konferenci, kurā piedalījās daudzas ievērojamas uzņēmējdarbības, politikas un izklaides industrijas sievietes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits