Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Grieķi gaida izšķirošo parlamenta balsojumu par taupības pasākumiem

Grieķijā ar jauno taupības pasākumu plāna iesniegšanu parlamentam pirmdien ievadīta izšķiroša nedēļa, lai nosargātu Eiropas uzticību un saņemtu starptautisko aizdevēju aizturēto maksājuma daļu 31,2 miljardu eiro (21,93 miljardu latu) apmērā, kam jāpasargā parādu mocītā valsts no bankrota.

«Mums jāpaglābj valsts no katastrofas,» cenšoties pārliecināt parlamentāriešus par labu iecerētajām fiskālajām un strukturālajām reformām, sacīja premjers Antonis Samars, piebilstot, ka šis būšot pēdējais algu un pensiju samazinājums. «Eirozonas pamešana būtu murgs, un mēs esam apņēmušies to nepieļaut,» premjeru citēja laikraksts The Financial Times.

Valdība, vadoties pēc aizdevēju prasībām, cer ietaupīt 13,5 miljardus eiro (9,49 miljardi latu). Parlamentam trešdien jābalso par piedāvāto taupības paketi, bet nedēļas nogalē - par nākamā gada budžeta projektu.

Parlamenta apstiprinājumu apdraud politisko spēku neapmierinātība, un mazākā koalīcijas partija Kreisie demokrāti paziņojuši, ka neatbalstīs valdības piedāvājumu. Sagaidāms, ka arī abās pārējās koalīcijas partijās būs vērojama nepakļaušanās iecerētajiem plāniem. Analītiķi prognozē, ka piedāvājums tomēr tiks apstiprināts, baidoties no valdības izjukšanas, kas nestu politisko haosu.

Kritiķi pārmet, ka jaunais budžeta plāns padziļinās recesiju, kurā valsts slīgst jau sesto gadu. Iebilstot pret jauniem taupības pasākumiem, otrdien arodbiedrības sāk 48 stundu ģenerālstreiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits