Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Grieķijas valdības koalīcija var tikt izveidota līdz trešdienas vidum

Grieķijā valdības koalīcija varētu tikt izveidota līdz "trešdienas dienas vidum", otrdien apliecināja sociālistu partijas PASOK līderis Evangels Venizels, viņa partijai turpinot sarunas par valdības izveidošanu ar konservatīvo un mēreno kreiso partijām.

"Valdība ir jāizveido, cik vien drīz iespējams," sacīja Venizels. "Ņemot vērā situāciju, kāda tā ir patlaban, to ir iespējams sasniegt līdz rītdienas dienas vidum," t.i., īsi pirms būs noslēdzies termiņš, kas valdības izveidošanas darbam atvēlēts svētdienas vēlēšanās visvairāk balsu ieguvušajai konservatīvajai partijai "Jaunā demokrātija" (ND). "Vienīgais praktiskais atrisinājums" būtu koalīcija, kuru veidotu Jaunā demokrātija, PASOK un partija Demokrātiskie kreisie, sacīja bijušais finanšu ministrs Venizels.

61 gadu vecais ND līderis Antonis Samars - ASV izglītību guvušais bijušais ārlietu ministrs - būs premjerministrs, vēsta grieķu mediji, norādot, ka par to jau ir panākta vienošanās partiju starpā. Pirmdien, dodot ND līderim Samaram trīs dienas laika valdības veidošanai, Grieķijas prezidents Karols Papulijs uzsvēra, ka Grieķija nedrīkst palikt nepārvaldīta ne stundu.

No 300 vietām parlamentā ND jaunajā sasaukumā ieguvusi129 vietas, jo vēlēšanu likums paredz, ka partija, kas ieguvusi pirmo vietu, saņem 50 papildu deputātu vietas. SYRIZA ieguvusi 71 deputāta vietu, bet PASOK - 33 vietas. Proeiropeiski noskaņotie kreisie demokrāti parlamentā ieguvuši 17 vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits