Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Grieķu teātris pēc vardarbīgiem protestiem atceļ izrādi par homoseksuālu Jēzu

Viens no Atēnu teātriem ceturtdien paziņojis, ka izņems no repertuāra amerikāņu lugu, kurā Jēzus attēlots kā homoseksuālis, jo tā iepriekš izsaukusi vardarbīgus neonacistu protestus. "Mēs vairs neizrādīsim Corpus Christi," teikts lugas tulkotāja un izrādes režisora kopīgajā paziņojumā. "Mums ļoti žēl, ka vairāki cilvēki tika piekauti, savainoti un izsmieti. Tāds nebija mūsu mērķis. Mēs trīs nedēļas centāmies nospēlēt izrādi, taču tas nav iespējams."

Dramaturga Terensa Maknallija luga Corpus Christi pirmo reizi tika uzvesta Ņujorkā 1998.gadā. Tajā Jēzus un viņa apustuļi attēloti kā geji, kuri dzīvo mūsdienu Teksasā.

Kopš pagājušajā mēnesī notikušās pirmizrādes pie teātra pulcējušies vairāki desmiti pareizticīgo ekstrēmistu, pieprasot "zaimojošās" izrādes atcelšanu. Vairāki neonacistiskās partijas Zelta rītausma locekļi bloķēja pieeju teātrim un aizdzina skatītājus.

Liecinieki apgalvo, ka neonacisti esot piekāvuši žurnālistu, kurš centās nofilmēt, kā tie noplēš teātra ārpusē pielīmētās afišas, kamēr tuvumā stāvošie policisti esot vien noskatījušies. Savukārt albāņu izcelsmes režisors Laertis Vasileu, kurš izrādi iestudējis, atzina, ka viņam esot draudēts ar nāvi. "Tāda vardarbība, kāda bija vērojama ārpus teātra durvīm, nekur citur pasaulē, kur uzvests Corpus Christi, nav rīkota, izņemot vienīgi fanātiskus musulmaņus," norādījuši izrādes organizatori. Viņi piebilda, ka mēģinājumi aizliegt izrādi tiesas ceļā esot cietuši neveiksmi, turklāt viņi aicināti uzstāties teātra festivālos Bosnijā un Kolumbijā.

Par radikālo partiju Zelta rītausma nesenajās vēlēšanās nobalsoja 400 000 grieķu, kurus māc bailes no imigrācijas un noziedzības līmeņa celšanās. Partija publiski centusies iebaidīt politiskos pretiniekus, turklāt daudzi uzskata, ka Zelta rītausma vainojama visā valstī notiekošajos vardarbīgajos uzbrukumos pret ieceļotājiem.

Grieķijas pareizticīgo baznīca oficiāli nosodījusi vardarbīgos protestus, taču tiek uzskatīts, ka vairāki augsta ranga garīdznieki patiesībā atbalsta labējo radikāļu uzskatus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits