Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Merkele: ASV un ES brīvās tirdzniecības sarunas joprojām ir augstākā prioritāte

ASV un Eiropas Savienības (ES) brīvās tirdzniecības sarunas joprojām ir "augstākā prioritāte", pēc ASV prezidenta Baraka Obamas un Vācijas kancleres Angelas Merkeles trešdienas telefonsarunas paziņojis kancleres preses pārstāvis.

Kanclere un ASV prezidents apliecināja, ka joprojām ir ļoti ieinteresēti ES-ASV Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līguma noslēgšanā, norādīja preses pārstāvis, piebilstot, ka sarunas par līguma noslēgšanu plānots sākt 8.jūlijā.

Spiegošanas skandāls, kas izcēlies saistībā ar ASV specdienestu veikto iespējamo Eiropas Savienības (ES) institūciju un dalībvalstu izspiegošanu, radījis bažas par šo sarunu nākotni, un Francija pat mudināja tās uz laiku atlikt. Tomēr Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu trešdien paziņoja, ka sarunas tiks sāktas un paralēli tām darbosies ekspertu grupas, kurām uzticēts izpētīt ASV veiktās spiegošanas apmērus.

Jau ziņots, ka trešdien notikušajā telefonsarunā Obama un Merkele vienojās tuvāko dienu laikā noorganizēt augsta līmeņa tikšanos, lai apspriestu mediju publiskoto informāciju par ASV specdienestu veikto ES institūciju un dalībvalstu izspiegošanu. Merkele arī atzinīgi novērtēja Obamas solījumu sniegt visu informāciju, ko pieprasīs Eiropas sabiedrotie attiecībā uz apsūdzībām spiegošanā.

Plānots, ka ASV un ES amatpersonas šo jautājumu apspriedīs 8.jūlijā, bet tuvāko dienu laikā tiks noorganizēta arī ASV un Vācijas drošības dienestu amatpersonu tikšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits