Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Krievijas finanšu ministrs Kudrins sola nepalikt valdībā, ja premjers būs Medvedevs

Krievijas vicepremjers un finanšu ministrs Aleksejs Kudrins paziņojis, ka nepaliks valdībā, ja par premjerministru kļūs pašreizējais prezidents Dmitrijs Medvedevs, ar kuru viņam ir domstarpības budžeta jautājumos.

"Es sevi neredzu jaunajā valdībā," teica Kudrins žurnālistiem Vašingtonā, kur viņš piedalās G20 finanšu ministru sanāksmē. Kudrins lūdza šos viņa izteikumus nepubliskot līdz svētdienai.

Jautājums nav tikai par to, ka man neviens neko arī nav piedāvājis, bet, es domāju, ka tās nesaskaņas, kuras man ir, man neļauj iet jaunajā valdībā," sacīja Kudrins, kurš ir Krievijas finanšu ministrs kopš 2000.gada un pirms darba valdībā strādāja Sanktpēterburgas mērijā kopā ar vēlāko premjerministru un prezidentu Vladimiru Putinu.

"Vienkārši es domāju, ka šodien tāds variants būs jāizslēdz," sacīja Kudrins.

"Jautājums ir tajā, ka, kā jau es teicu, man neviens neko nav piedāvājis, bet es arī priekš sevis tādu jautājumu neizskatu," teica Krievijas finanšu ministrs.

Atbildot uz jautājumu, kā viņš reaģēs, ja viņam piedāvās turpināt darbu jaunajā valdībā, Kudrins atbildēja: "Bez šaubām, es atteikšos."

"Man ir domstarpības ar Medvedevu ekonomikas politikas jautājumos, tās, pirmām kārtām, ir saistībā ar būtisku militāro izdevumu palielinājumu," sacīja ministrs.

Viņš teica, ka lēmums palielināt aizsardzības pasūtījumu, militārpersonu atalgojumu un pensijas, kā arī nodrošināt militāri rūpniecisko kompleksu ar jaunām tehnoloģijām nākamgad palielinās valsts budžeta izdevumus par 1,3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet, ņemot vērā militāro izdevumu pieaugumu tuvākajos gados, 2014.gadā salīdzinot ar 2011.gadu pieaugums būs 3% no IKP jeb 2,1 triljons rubļu (35 miljardi latu)

"Tāds finansējums 2011.gadā ir visai izglītības sistēmai," uzsvēra Kudrins.

"Man ir žēl, ka šie jautājumi nepietiekami tika apspriesti [partijas] "Vienotā Krievija" kongresā [sestdien]. Jautājumi par tik nopietniem resursiem, kuri tiek tērēti militāriem izdevumiem, kas ir pagrieziena punkts valsts budžeta politikā," sacīja Krievijas finanšu ministrs.

"Tas ir būtisks pieaugums, un šajos apstākļos, es domāju, tas rada gan papildu riskus budžetam, gan makroekonomikai. Tas neļauj mums samazināt deficītu, ja ir augstas naftas cenas, tas saglabā mūsu atkarību no augstām naftas cenām," sacīja Kudrins.

Savukārt Krievijas pirmais vicepremjers Igors Šuvalovs žurnālistiem valdošās partijas "Vienotā Krievija" mediju forumā Maskavā teica, ka Kudrins arī pēc prezidenta vēlēšanām paliks Putina komandā.

Šuvalovs sacīja, ka Kudrinam arī turpmāk būs iespēja nostiprināt valsts ekonomiku un finanšu sistēmu.

"Viņam būs iespēja nostiprināt valsts ekonomiku un finanšu sistēmu jebkurā konfigurācijā, kuru noteiks viņš un vadītāji," teica Šuvalovs.

Sestdien Krievijas valdošās partijas "Vienotā Krievija" kongresā kļuva zināms, ka pašreizējais Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins kandidēs martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, savukārt tagadējais prezidents Dmitrijs Medvedevs pēc prezidenta vēlēšanām būs premjerministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits